noodles volos banner

Σπανούλης: "Είμαι καλά, πατάω πιο δυνατά"

Ο Βασίλης Σπανούλης υπογράμμισε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που τον ταλαιπώρησαν την προηγούμενη σεζόν και πως είναι πανέτοιμος για την εφετινή χρονιά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε πως η ομάδα του είναι ενισχυμένη συγκριτικά με την περσινή σεζόν, ενώ μίλησε και για το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδος. Ο Σπανούλης μίλησε στην εφημερίδα «Sportday». Αναλυτικά δήλωσε:

Για τις προσδοκίες του για τη νέα χρονιά: «Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Έγιναν κάποιες προσθήκες με γνώμονα το καλό της ομάδας, ώστε να βάλουμε στο παιχνίδι μας κάποια πράγματα που έλειψαν πέρυσι και μας στέρησαν τους τίτλους και τη πρόκριση στο Final Four. Πιστεύω πως θα βρούμε τους αυτοματισμούς μας, τους ρόλους και τη "χημεία" μας, για να είμαστε έτοιμοι από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν».

Για το αν στόχος είναι η ομάδα να παίξει ακόμα πιο γρήγορο μπάσκετ: «Ο τρόπος και ιδιοσυγκρασία της ομάδας είναι να παίζει γρήγορο μπάσκετ και να επιδιώκει καλάθια στον αιφνιδιασμό. Πιστεύω πως έχουμε περισσότερη εμπειρία σε σχέση με πέρυσι για την Ευρωλίγκα. Θα μας βοηθήσει σημαντικά και το ότι τα παιδιά που πέρυσι έπαιξαν για πρώτη φορά στο υψηλότερο επίπεδο, έχουν μάθει καλύτερα τις απαιτήσεις».

Για το ντέρμπι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Απουσίες έχουμε και εμείς και πολύ σημαντικές όπως είναι του Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου) και του Τρεμέλ (σ.σ. Ντάρντεν). Μην ξεχνάμε πως και εμείς πέρυσι στην ίδια κατάσταση με τον Παναθηναϊκό ήμασταν. Με πολλές αλλαγές στο ρόστερ και νέα παιδιά. Οι ομάδες αλλάζουν χρονιά με τη χρονιά, λόγω και της κρίσης που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς το κάναμε σε τεράστιο βαθμό το 2011, ο Παναθηναϊκός το κάνει φέτος για τους δικούς του λόγους. Εμείς κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Δε μας ενδιαφέρει τι θα κάνει ο αντίπαλος, αλλά εμείς».

Για το διαφορετικό καλοκαίρι που έζησε φέτος λόγω του τραυματισμού του: «Έχω ξεκουραστεί, νιώθω καλύτερα. Δυστυχώς το γόνατό μου επιβαρύνθηκε πάρα πολύ τη τελευταία δεκαετία και έπρεπε να το ξεκουράσω για να είμαι έτοιμος. Πλέον είμαι καλά, «πατάω» πιο δυνατά και πιστεύω πως αυτό θα με κάνει καλύτερο τη νέα σεζόν».

Για την μεταγραφή του Κώστα Παπανικολάου στους Χιούστον Ρόκετς: «Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για τον Κώστα. Είναι ένα παιδί που αξίζει αυτή την εξέλιξη, έχουμε μιλήσει πολλές ώρες γι' αυτό και μακάρι να πετύχει», τόνισε αρχικά ο Λαρισαίος γκαρντ και συμπλήρωσε: «Οι συνθήκες για να τα καταφέρεις στις ΗΠΑ είναι διαφορετικές. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και χρόνο προσαρμογής, αλλά αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρει».