noodles volos banner

Στα ερυθρόλευκα το πρώτο τοπικό ντέρμπι

Το πρώτο τοπικό ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ είχε ερυθρόλευκο χρώμα. Ολυμπιακός Βόλου και Ανάληψη συναντήθηκαν ξανά στο παρκέ του ΕΑΚ, λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για το κύπελλο, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ξανά αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος ήταν οι ερυθρόλευκοι. Οι παίκτες του Λάμπρου Πρέκα επικράτησαν με 72-66, με την Ανάληψη όμως να αποδεικνύει και πάλι ότι είναι ικανή να κάνει «ζημιές».

Η ομάδα του Απόστολου Καμακά ήταν μάλιστα αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, με τους τυπικά γηπεδούχους να δείχνουν χαλαροί… Οι ερυθρόλευκοι σοβαρεύτηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και πήραν μία διαφορά έξι πόντων αρχικά, που έκλεισε στους τρεις με το τέλος της περιόδου.

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με μικρές διαφορές και με τα πάντα να είναι ανοιχτά. Η Ανάληψη συνέχισε με κορυφαίο τον Ίλτσογλου να διεκδικεί το παιχνίδι και προηγήθηκε ξανά στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη και πιο καθοριστική περίοδο, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε και με κρίσιμα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τους Καλογερόπουλο, Μαυροφώτη και Παυλόπουλο, έδωσε τη χαριστική βολή στην κυανέρυθρη ομάδα και πήρε το ροζ φύλλο.

«Πρεμιέρα με δύσκολο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι δεν πήγαμε καλά, αλλά παρασυρθήκαμε από το στυλ της Ανάληψης και κάναμε κακό ξεκίνημα στο ματς. Κρατάμε το αποτέλεσμα, καθώς δεν είχαμε rotation με την έννοια να μπορούμε να κρατήσουμε τον ρυθμό. Ενώ είχαμε καλά διαστήματα και ωραία τελειώματα σε κάποιες φάσεις, με λάθη δικά μας βάζαμε τον αντίπαλο στο παιχνίδι. Κρατάω ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε ώριμα, αλλά περιμένω κι άλλα παιδιά να μου δώσουν λύσεις και πιστεύω πολύ σε αυτούς. Επίσης πρέπει να μπαίνουμε από την αρχή πιο δυνατά», δήλωσε ο προπονητής των νικητών, Λάμπρος Πρέκας στο magnesiasports. 

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Φωσσές, Μαυροφώτης, Καλογερόπουλος και Παυλόπουλος, ενώ κορυφαίος για την ομάδα της Ανάληψης ήταν ο Γιώργος Ίλτσογλου που σταμάτησε στους 26 και ήταν και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. 

Να σημειωθεί οτι ο Ολυμπιακός είχε μία πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Βασίλη Ντίκα, που τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές από τη διοργανώτρια αρχή και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 36-33, 49-51, 72-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Πρέκας): Αχριάνης, Καλογερόπουλος 14 (1), Μακρίδης, Αλεξίου 4, Παραλίκης, Ροδολάκης, Παυλόπουλος 12 (2), Καραθάνος 2, Φωσσές 20, Αναστασόπουλος 4, Μαυροφώτης 15 (1),  Βασιλείου

ΑΝΑΛΗΨΗ (Καμακάς): Ίλτσογλου 26 (3), Φωτιάδης Κ. 3 (1), Γαλανάκης 5 (1), Κοντάκης 2, Συλεόπουλος 12 (1), Φωτιάδης Φ. 8, Μπακρατσάς, Αποστολίδης, Στεργιούλας 4, Βαρδακώστας, Λουλούδης 6 

 

Last modified onSaturday, 25 October 2014 20:32