noodles volos banner

Ευχάριστη έκπληξη ο ΓΣΒ, δυσάρεστη ο Ολυμπιακός στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Μετά από οκτώ αγωνιστικές το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ διακόπτεται για τις γιορτές. Ξανά τζάμπολ για τις ομάδες της πρώτης τοπικής κατηγορίας στο μπάσκετ τον Ιανουάριο με τις περισσότερες από αυτές να βλέπουν τη διακοπή, ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανασύνταξη.

Τεχνικό τιμ και παίκτες θα κάνουν χαρούμενες γιορτές στον ΓΣ Βόλου. Ο Γυμναστικός αποτελεί μέχρι στιγμής την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ και την εμπιστοσύνη σε νεαρούς καλαθοσφαιριστές, φιγουράρει στη δεύτερη θέση της κατάταξης πίσω από τον πανίσχυρο Ερμή. Η ομάδα των Γιώργου Κοσμάτου και Γιώργου Ντάκη, έχει κάνει μια εντυπωσιακή πορεία και αθόρυβα έχει αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση.

Από κει και πέρα η δυσάρεστη έκπληξη είναι ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με υψηλές βλέψεις τη φετινή διοργάνωση, αλλά έχουν μείνει πίσω και βρίσκονται στην έκτη θέση σε σύνολο δέκα ομάδων στον όμιλο τους. Έχασαν παιχνίδια εκτός προγράμματος και προβληματίζουν έντονα. Αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι του συλλόγου είναι να αλλάξει η εικόνα με τον Φώνη Μαυρομιχάλη πλέον στον πάγκο. 

Από κει και πέρα ο ΓΣ Αλμυρού βρίσκεται στην 3η θέση και θα μπορούσε να είχε αποφύγει κάποιες ήττες. Παρά ταύτα δείχνει σταθερότητα και φυσικά είναι στο παιχνίδι για τα πλέι οφ.

Η Ανάληψη, προβλημάτισε με κάποιες εμφανίσεις της, αλλά πλέον η ομάδα δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της. Η επαναφορά στο τεχνικό τιμ του Γιώργου Βλιώρα βοήθησε την ομάδα που αποκτά ταυτότητα. Ωστόσο πρέπει άμεσα να πάρει αποστάσεις από την επικίνδυνη ζώνη. Τέλος, η νεοφώτιστη ΑΕΒΔ τα βρήκε δύσκολα στο πρωτάθλημα της πρώτης τοπικής κατηγορίας. Αυτό που της λείπει είναι η εμπειρία από κάποιους παίκτες της και έχοντας χάσει παιχνίδια που ήθελε για την παραμονή της βρίσκεται στην τελευταία θέση και πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τη νέα χρονιά την αντεπίθεση της αν θέλει να ελπίζει σε παραμονή.