noodles volos banner

Μπλόκαρε στην τέταρτη περίοδο κι έχασε το Κύπελλο η Νίκη Βόλου

Πλήρωσε το κακό τέταρτο δεκάλεπτο η Νίκη Βόλου κι έχασε το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ. Στο μεγάλο τελικό που διεξήχθη στο ΕΑΚ Βόλου, οι «κυανόλευκοι» ήλεγχαν το ματς για τρεις περιόδους, όμως στην τέταρτη με πολλά λάθη στην επίθεση, μπλόκαραν κι έδωσαν το δικαίωμα στους Φαρσαλινούς να φθάσουν σχετικά άνετα στο φινάλε στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις -γεμάτο γήπεδο, εναλλαγή στο σκορ, αρκετά καλάθια στις πρώτες φάσεις-, όμως στιγματίστηκε από τη διακοπή περίπου ενός εικοσαλέπτου με το ταμπλό να δείχνει 4:42 για τη λήξη του α’ δεκαλέπτου, υπό τον φόβο επεισοδίων στην κερκίδα.
Η Νίκη μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε γρήγορα 5-0 με τρίποντο του Νάνη και δίποντο του Τζίνη. Οι τυπικά γηπεδούχοι των Φαρσάλων ισοφάρισαν και το πρώτο πεντάλεπτο κύλησε με τους «κυανόλευκους» του Βόλου να έχουν μικρό προβάδισμα που κυμαίνονταν στους δύο ή τέσσερις πόντους, αλλά τους αντιπάλους να βρίσκουν λύσεις με το δίδυμο των Αναγνωστόπουλου-Φούντα. Ο Νάνης σημείωσε τους οκτώ από τους πρώτους δώδεκα πόντους της Νίκης με προσωπικές ενέργειες και 3/4 σουτ.
Μετά τη διακοπή, ο Μακρής με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στα Φάρσαλα (15-14) που διατήρησαν μέχρι το τέλος της περιόδου με πέντε αναπάντητους πόντους. Ο Καραγιώργος ήταν άστοχος (0/4 τρίποντα) αλλά πέτυχε με ωραίο μπάσιμο και λέι απ το πρώτο καλάθι του β’ δεκαλέπτου για την ομάδα του Μπουλιάκη. Ο Τάσσος έδωσε πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα με 3/4 δίποντα και η Νίκη προηγήθηκε 30-27 στα μισά της περιόδου (4:47), εκμεταλλευόμενη το γεγονός πως ο Αναγνωστόπουλος ήταν στον πάγκο και οι προσπάθειες των Φαρσαλινών μονοπωλήθηκαν από τον Φούντα. Εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Μαυροφώτη ανέβασε τη διαφορά στους πέντε και ακόμη περισσότερο με σουτ του Τάσσου από τα έξι μέτρα (34-27). Οι «κυανόλευκοι» βρήκαν ρυθμό και ήλεγξαν την εξέλιξη του ματς, φθάνοντας στο +8 με τους πρώτους πόντους του Παναγιώτη Τσιώλη, πριν μειώσει ο Γ. Αναγνωστόπουλος με ελεύθερες βολές (1:40). Το ημίχρονο έκλεισε με 38-33 καθώς μετά το επιθετικό ριμπάουντ και το καλάθι του Νάνη, ο Χρ. Αναγνωστόπουλος απάντησε με τρίποντο.
Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Φούντας αστόχησε στο πρώτο του λέι απ, έβαλε όμως το δεύτερο και μείωσε σε 38-35 στο 22ο λεπτό, πριν ο Νάνης πετύχει μακρινό δίποντο. Πολύ καλή ομαδική αμυντική προσπάθεια από πλευράς Νίκης πάνω στον Γ. Αναγνωστόπουλο αλλά ο αδερφός του διαμόρφωσε με τζαμπ σουτ και μπάσιμο το 41-42 υπέρ του ΓΣΦ με πέντε συνεχόμενους δικούς πόντους (3:20 για τη λήξη της περιόδου). Ο Φώτης Τάσσος έβαλε ξανά σε θέση οδηγού στο σκορ τους Βολιώτες και πρόσθεσε άλλους δύο πόντους για το 45-42 στην επόμενη επίθεση. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Φαρσαλινούς να προηγούνται 48-47 χάρη σε τέσσερις πόντους του Κυριακόπουλου και το τέταρτο άρχισε με μακρινό σουτ του Γ. Αναγνωστόπουλου που συνδέθηκε με το καλάθι της Νίκης ύστερα από αρκετή ώρα και τρίποντο του Μακρή (53-47 στο 32’). Στο σημείο εκείνο ο Θανάσης Μπουλιάκης πήρε τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» τους παίκτες του καθώς οι Φαρσαλινοί έτρεχαν σερί 11-2. Δυνάμωσαν την άμυνά τους οι τυπικά γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα η Νίκη να έχει πολλές χαμένες επιθέσεις με συνεχή λάθη. Ο Κυριακόπουλος με μπάσιμο έδωσε μέγιστη διαφορά στην ομάδα του (55-48 στο 35’), μείωσε ο Μαυροφώτης με μία βολή αλλά ο Φούντας πέτυχε μεγάλο καλάθι για το +8 των Φαρσαλινών κι αμέσως μετά τρίποντο για το 60-49 στο 36’. Το ματς έδειχνε να γλιστράει από τα χέρια των παικτών της Νίκης που σημείωσαν δύο μόλις πόντους από βολές στα έξι πρώτα λεπτά της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου, ενώ αντιθέτως ο ΓΣΦ είχε πολλές επιλογές στο σκοράρισμα και τους ηγέτες του να «μιλούν» στα κρίσιμα σημεία. Βαθιά ανάσα με τρίποντο του Τσιώλη από τα οκτώ μέτρα και εύστοχες βολές του Καραγιώργου για το 60-54 (στο 37’). Το τρίποντο του Χρ. Αναγνωστόπουλου «σκότωσε» τη Νίκη, ακολούθησε λάθος από πλευράς Νάνη που πάτησε την πλάγια γραμμή, για να κάνει ο Κυριακόπουλος το 66-54 με λέι απ στον αιφνιδιασμό (1:44).
Καλύτερος ο ΓΣΦ, με πιο δυνατή άμυνα, κυριάρχησε στα τελευταία λεπτά. Βρήκε λύσεις στην επίθεση, ήλεγξε τα ριμπάουντ και έφθασε δίκαια στην κατάκτηση του τροπαίου, μεγαλώνοντας τη διαφορά με τον Φούντα (70-56 στο 1:19 για τη λήξη). Τελικό σκορ 70-61 και τον ΓΣ Φαρσάλων να παίρνει το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ ύστερα από δύο χαμένους τελικούς.

Διαιτητές: Δεσλής, Τζαφλέρης, Παγώνης
Δεκάλεπτα: 17-20, 33-38, 48-47, 70-61
ΓΣ Φαρσάλων (Αλεξίου): Ντίνος, Κυριακόπουλος 8 (2/2 βολές, 3/4 δίποντα), Ίλτσογλου 4 (2/3 βολές, 1/4 δίποντα), Χρ. Αναγνωστόπουλος 11 (1/1 βολή, 2/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Ντόνας 2, Μάρκος 2, Γ. Αναγνωστόπουλος 12 (4/5 βολές, 4/7 δίποντα, 0/5 τρίποντα), Μακρής 8(1/1 δίποντο, 2/6 τρίποντα), Ψύρρας 1, Φούντας 24 (4/5 βολές, 7/14 δίποντα, 2/5 τρίποντα), Γιαννούλης.
Νίκη Βόλου (Μπουλιάκης): Τζίνης 6 (1/2 βολές, 1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Καραγιώργος 10 (2/2 βολές, 1/4βολές, 2/9 τρίποντα), Καραμανλής 2, Καρπέτης, Νάνης 14 (1/1 βολή, 5/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Χρηστομάνος 2, Τσαβές 2, Μαυροφώτης 3 (1/4 δίποντα), Τσώλης 7 (2/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Τάσσος 13 (1/5 βολές, 6/9 δίποντα), Μουχαρέμ.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ