noodles volos banner

Πρόκριση "στο ρελαντί" για τη Νίκη, είχε Ζαρογιάννη ο Γ.Σ.Β.-Τα αποτελέσματα

Με ηγέτες τους Τσώλη και Παπούλια, η Νίκη Βόλου έκανε το «2 στα 2» στον όμιλό της, κερδίζοντας την Ανάληψη (75-43), για το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ και πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης – Νικητής ο Γυμναστικός στο «ντέρμπι» της Νέας Ιωνίας, κερδίζοντας την ΑΕΒΔ με 69-72, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Ζαρογιάννη - Όλα τα αποτελέσματα της σημερινής ημέρας για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Οι κυανόλευκοι, που αγωνίστηκαν, έχοντας στη διάθεσή τους μόλις οχτώ καλαθοσφαιριστές, δυσκολεύτηκαν μόλις για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ανάληψη του Γιώργου Βλιώρα. Παρά όμως τις πολλές απουσίες και την ατυχία του Βλήτσιου να μείνει εκτός παιχνιδιού από νωρίς, εξαιτίας των τριών προσωπικών του φάουλ από το πρώτο μέρος, η Νίκη ανέβασε στροφές στην επανάληψη, ήταν εύστοχη και με «μπροστάρηδες» τους Τσώλη, Παπούλια και Τσαβέ κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά που μετέτρεψαν το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική υπόθεση. Στα συν, η πολύ καλή παρουσία του Αμανατίδη στο δεύτερο μέρος, ο οποίος έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, κατά διαστήματα, ενώ στην Ανάληψη κρατούν την πολύ καλή εμφάνιση των νεαρών Κολέτση και Ευαγγελινού που πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής κι έβγαλαν «ασπροπρόσωπο» τον προπονητή τους.

Πολύ όμορφο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, ανάμεσα σε ΑΕΒΔ και Γ.Σ. Βόλου. Το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων δεν είχε αντίκρισμα, με την ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου να «γυρίζει» το ματς και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους να διατηρεί μία διαφορά που έμοιαζε ασφαλείας. Παρ’ όλα αυτά, οι «πορτοκαλί» πίεσαν, «ψαλίδισαν» την εις βάρος τους διαφορά, αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το ροζ φύλλο (69-72) και την πρόκριση στην επόμενη φάση, όντας αήττητοι, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Εξαιρετικός ο Χρήστος Ζαρογιάννης για τους νικητές με 27 πόντους.

Στο τρίτο χρονικά παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας για το Κύπελλο της ΕΣΚΑΘ, οι Νέοι Αθλητές, με κορυφαίους τους Ράπτη, Σούλη και Λουκίδη, κατάφεραν να κερδίσουν τον Αθλητικό Σύλλογο Φαρσάλων, με 72-58, μένοντας ζωντανοί στο παιχνίδι «πρόκριση». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι καλαθοσφαιριστές της 12αδας από τους Τύμπα – Μανωλόπουλο, με τους έφηβους της αποστολής να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Το τελευταίο παιχνίδι για σήμερα πραγματοποιήθηκε στο «Βάκης Παρασκευόπουλος», ανάμεσα σε Μεταμόρφωση και Κένταυρο Ζαγοράς, με τους φιλοξενουμένους να παίρνει σημαντικό ροζ φύλλο, όσον αφορά την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι, που αγωνίστηκαν με μόλις τρεις ενήλικους καλαθοσφαιριστές (Μητρουλάς, Κοψιαλής, Καραμανλής), καθώς οι υπόλοιποι ήταν κάτω των 17 ετών, με τους άλλους έμπειρους του ρόστερ να απουσιάζουν, μπήκαν νωθρά στο παρκέ κι είδαν τους αντιπάλους τους να ξεφεύγουν στο σκορ μέχρι και με 11 πόντους στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, όμως, η Μεταμόρφωση βρήκε τον τρόπο να φτάσει κοντά στο σκορ και να βρεθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού μια «ανάσα» από τη νίκη (76-78 στα 45'''). Τελικώς, η ψυχραιμία των Κοντογιώργου και Κισκίνη στις βολές ήταν αυτές που χάρισαν ένα σπουδαίο «διπλό» στην ομάδα της Ζαγοράς, με σκορ 77-84. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Κοντογιώργος και Καραρήγας, με τον τελευταίο να δείχνει από την παρθενική του εμφάνιση πως θα είναι ο «κινητήριος μοχλός» της νέας του ομάδας, στην προσπάθεια του συλλόγου για την καθιέρωσή του στην Α2 ΕΣΚΑΘ.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα των Βολιώτικων ομάδων για το Κύπελλο ΕΣΚΑΘ:

Νίκη Βόλου – Ανάληψη 75-43

ΑΕΒΔ – Γ.Σ. Βόλου 69-72

Ν.Α. Νίκης – Α.Σ. Φαρσάλων 72-58

Μεταμόρφωση – Κένταυρος Ζαγ. 77-84

(25/9, 12:00) Αιολικός – Ολυμπιακός Βόλου

(25/9, 16:00) Γ.Σ. Αλμυρού – Ίωνας Βόλου

Last modified onSunday, 25 September 2016 10:08