noodles volos banner

«Καθάρισε» με διπλό στον Αλμυρό την πρόκριση ο Ίωνας (54-62)

Με πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος, ο Ίωνας κέρδισε τον Γ.Σ. Αλμυρού εκτός έδρας, «ζευγάρωσε» τις νίκες του στη φάση των ομίλων και περνά στην επόμενη φάση, μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Το παιχνίδι μοιράστηκε στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν βήμα – βήμα, δίχως η διαφορά να «ξεφεύγει» ποτέ σε σημαντικό βαθμό. Ο Αλμυρός, μάλιστα, κρατούσε ένα υπέρ του προβάδισμα, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια των πρώτων δύο δεκαλέπτων, με πρωτεργάτη τον Καραγιώργο, ο οποίος ουσιαστικά κρατούσε μόνος του τους γηπεδούχους. Δεν είναι τυχαίο πως σκόραρε 33 πόντους, από τους συνολικά 54 της ομάδας του!

Στην επανάληψη, όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους και να βρουν αμυντικές λύσεις, παρά τις ελλείψεις τους στην περιφέρεια. Δεχόμενος μόλις έξι πόντους στην τρίτη περίοδο, ο Ίωνας κατάφερε να περάσει μπροστά με το τέλος της (40-45) , παίρνοντας προβάδισμα για το ροζ φύλλο. Καθοριστικό ήταν το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όταν ο Αλμυρός «γύρισε» την άμυνά του σε ζώνη, με τον Ίωνα να βρίσκει λύση τρεις φορές, πίσω από τη γραμμή των 6,75, χάρη στην ευστοχία των Φωτιάδη (δις) και Ροδολάκη.

Με σωστή διαχείριση στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και παίζουν την επόμενη εβδομάδα την πρώτη θέση στον όμιλό τους, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, που έχει επίσης δύο νίκες, σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Last modified onSunday, 25 September 2016 22:33