noodles volos banner

Νίκη-βήμα για την παραμονή (video)

Αγχώθηκε λίγο η Νίκη στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, αλλά τελικά τα κατάφερε και πήρε το υπερπολύτιμο ροζ φύλλο που χρειαζόταν από τους Διόσκουρους Κοζάνης. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 74-67 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, πραγματοποίησαν ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή τους και θα κάνουν χαρούμενες και χωρίς άγχος γιορτές.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι κυανόλευκοι μπήκαν μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο πεντάλεπτο κατάφεραν να πετύχουν επτά πόντους έναντι τεσσάρων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ανέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια και προηγήθηκαν με δέκα για πρώτη φορά ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου (18-8), με δύο βολές του Τζίνη και ένα λέι απ του Τσώλη στον αιφνιδιασμό. Το δεκάλεπτο έληξε στο 20-11.

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν άστοχοι στην επίθεση και όχι με καλές επιλογές. Έτσι έδωσαν το δικαίωμα στους Διόσκουρους να ισοφαρίσουν σε 25-25, στο 15’. Στη συνέχεια πέρασαν και μπροστά με 25-27, αλλά ο Τσώλης με δύο βολές ισοφάρισε για να φέρει το ματς στα ίσια. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι και πήγαινε πόντο-πόντο. Από κει πάντως που έδειχνε ότι η Νίκη θα μπορούσε να έχει κάνει εύκολο το έργο της και να διατηρήσει τις αποστάσεις με τη διαφορά που πήρε στο πρώτο δεκάλεπτο, οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Μάλιστα οι Διόσκουροι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με 35-36 υπέρ τους.

Οι δυο ομάδες επανήλθαν στο παρκέ για την τρίτη περίοδο μετά την ανάπαυλα, με τους Διόσκουρους να δείχνουν ότι έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους. Κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν μέχρι και με επτά πόντους (37-44) με το ξεκίνημα, «χτυπώντας καμπανάκι» στους παίκτες και στον προπονητή της Νίκης, Βασίλη Καραϊσκο. Ο έμπειρος τεχνικός κάλεσε άμεσα τάιμ άουτ, σε μία προσπάθεια να «ξυπνήσει» τους καλαθοσφαιριστές του. Όπως φάνηκε τα κατάφερε αφού με ένα σερί 8-0, οι κυανόλευκοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 45-44. Ο Παναγιώτης Τσώλης με τρίποντο έκανε το 48-44 για να δώσει βαθιά ανάσα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι όμως αντέδρασαν ξανά… Η Νίκη κατάφερε να πετύχει μόνο ένα καλάθι μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ οι Διόσκουροι οκτώ πόντους, που τους έφεραν ξανά μπροστά με 50-52…

Σε εκείνο το σημείο αποβλήθηκε από τους διαιτητές από τον πάγκο της Νίκης Βόλου ο έφορος Νίκος Μακρίδης, λόγω έντονων διαμαρτυριών. Με τρεις εύστοχες ελεύθερες βολές του Λευτέρη Κατσαλή, η Νίκη ισοφάρισε σε 58-58, 6 και 30 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Οσο τα λεπτά περνούσαν τόσο ανέβαινε και η ένταση στο παρκέ, καθώς και για τις δυο ομάδες ήταν απαραίτητο το ροζ φύλλο. Η ομάδα του Βασίλη Καραϊσκου κατάφερε να περάσει μάλιστα μπροστά με τέσσερις (62-58), στο 35ο λεπτό του αγώνα. Κάπου εκεί η κυανόλευκη «μηχανή» ζεστάθηκε για τα καλά. Με γκολ φάουλ του Τσώλη η γηπεδούχος ομάδας πέρασε μπροστά με 65-58, ενώ ο Κέτουλας με δεύτερο συνεχόμενο γκολ φάουλ για την ομάδα του, έφερε τη διαφορά στους δέκα (68-58). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 70-63 ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη, ωστόσο δεν έδειχναν να έχουν τα ψυχικά αποθέματα για κάτι παραπάνω. Το τελικό 74-67 λοιπόν ήρθε φυσιολογικά, με τους κυανόλευκους να πανηγυρίζουν μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια τους για σωτηρία.

Τα δεκάλεπτα: 20-11. 35-36, 50-52, 74-67

Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου – Παπαδοπούλου
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Καραΐσκος): Τζίνης 8, Κατσαλής 4 Οικονόμου, Καραθανάσης, Μπίζιος, Τσώλης 31 (3), Κέτουλας 5, Τάσσος 16, Τοκατλίδης 10 (1).
ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (Χωλόπουλος): Σταυρίδης 4 (1), Σισμάνης 10 (1), Σκορδάρης 5 (1), Ντόβας 12 (2), Καρανώτας Σ. 8, Ζολώτας 5, Μπάρμπας, Καρανώτας 22, Ανδρίτσος.

 

Media

Last modified onSaturday, 20 December 2014 21:34