noodles volos banner

Σ. Κουτίνας: «Έρχονται πολύ όμορφα πράγματα στη Νίκη»

Ο Σάκης Κουτίνας μίλησε στο basketa.gr για την απόφαση του να επιστρέψει στον Βόλο, για τους στόχους Νίκης Βόλου, ενώ αποκάλυψε ότι το αγαπημένο του νούμερο είναι το Νο9, το οποίο φορούσε και ο πατέρας του όταν αγωνίζονταν.

Αναλυτικά η συνέντευξη του 30χρονου παίκτη:

-Σάκη, μετά τέσσερις σεζόν εκτός Βόλου και αρκετές μακριά από τη Γ’ Εθνική αποφάσισες να αφήσεις την Α2 και την ΑΕΛ και να επιστρέψεις στη Νίκη. Ποια ήταν τα δεδομένα για αυτή την απόφαση;

«Βασικός λόγος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσέγγιση που σου γίνεται κι αυτό έπαιξε ρόλο στην επιστροφή μου. Οι άνθρωποι της Νίκης μου ανέλυσαν το σκεπτικό τους αλλά και το πώς σκέφτονται την ομάδα και φυσικά έδειξαν πόσο με ήθελαν. Γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια και είμαι σίγουρος πως έρχονται και θα γίνουν πολύ όμορφα πράγματα».

-Ήσουν από τους παίκτες που διακρίθηκαν με τη Νίκη και μαζί βρεθήκατε την σεζόν 2012-13 στην Α2. Από τότε η ομάδα βρέθηκε σε μια κατιούσα πορεία, φτάνοντας στα τοπικά πρωταθλήματα. Στα 30 σου χρόνια θέλεις να ηγηθείς των προσπαθειών της να επιστρέψει σε υψηλότερες κατηγορίες και τι διαφορετικό συνάντησες στην ομάδα επιστρέφοντας;

«Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ερώτηση, αυτό που συνάντησα ερχόμενος ήταν πως γίνεται πολύ σοβαρή προσπάθεια. Οι άνθρωποι της μας προσφέρουν ασφάλεια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις ημέρες μας. Η αλήθεια είναι πως έζησα τρεις ανόδους, πολύ όμορφες και ωραίες στιγμές και καταφέραμε να φτάσουμε ως την Α2 Ανδρών. Εκείνη τη σεζόν, στην οποία βρεθήκαμε στην Α2, δεν καταφέραμε να σωθούμε για έναν αγώνα, παρά τα τόσα προβλήματα που υπήρχαν. Από τότε η Νίκη είχε όντως μια άσχημη περίοδο, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα χρόνια η ομάδα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο με έμπειρα και αρκετά νεαρά παιδιά».

-Αν και νεοφώτιστη η Νίκη έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, έχοντας ρεκόρ 4-1, μετά την άνετη επικράτηση επί της ΓΕ Αγρινίου. Στόχος σας είναι η άνοδος στην Β’ Εθνική και πόσο εφικτό το βλέπεις;

«Έχουμε πραγματοποιήσει ένα πάρα πολύ καλό ξεκίνημα, έχοντας τέσσερις νίκες και μια ήττα στον πόντο στα Ιωάννινα. Αν και ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, θεωρώ ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και αυτό το λέω όχι για να μειώσω κάποιες ομάδες, αλλά επειδή βλέπω τη σοβαρή δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο και την όρεξη που υπάρχει στην ομάδα για διάκριση».

-Βρίσκεσαι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ του ομίλου με 18,2 πόντους σε 5 αγώνες. Πόσο σε ενδιαφέρει η ατομική διάκριση;

«Είχα μια πολύ δύσκολη στιγμή πέρυσι στην ΑΕΛ με τον τραυματισμό που είχα και την ρήξη χιαστού και πλέον είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που παίζω στο άθλημα που αγαπώ. Ξεκίνησα καλά τη χρονιά και δόξα τω Θεω το πιο σημαντικό για μένα είναι το γεγονός ότι η ομάδα πάει καλά και εγώ μπορώ να βοηθάω σε αυτό».

-Το κλειστό της Νέας Ιωνίας ήταν πάντα η δύναμη της Νίκης. Πόσο βοηθάει ο κόσμος την φετινή σας προσπάθεια;

«Ο κόσμος της Νίκης είναι φοβερός φέτος και αποτελεί την κινητήρια δύναμή μας. Τον χρειαζόμαστε σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μας. Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα , όλοι είχαν κάτι θετικό να μου πουν για τον κόσμο της Νίκης και πόσο δύσκολη έδρα είναι η Νέα Ιωνία».

-Αν έπρεπε να βρούμε κάποιον με ειδικές γνώσεις για το θεσσαλικό μπάσκετ, σίγουρα θα ήσουν ανάμεσα τους, έχοντας αγωνιστεί σε Νίκη Βόλου, ΑΕΛ και Τιτάνες Παλαμά τα τελευταία χρόνια. Ποιος είναι ο λόγος της διαρκούς ανόδου του θεσσαλικού μπάσκετ και τι γίνεται σωστά, ώστε ο κόσμος αλλά και οι επιχειρηματίες να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο άθλημα, έχοντας εννιά ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες;

«Όντως το θεσσαλικό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Υπάρχει μεγάλη όρεξη για μπάσκετ, ο κόσμος γεμίζει τα γήπεδα και αυτό δίνει όρεξη και κίνητρο στους ανθρώπους των ομάδων να συνεχίσουν να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός, όπου η μια ομάδα συναγωνίζεται την άλλη κι όλο αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Επίσης πολλές ομάδες στηρίζονται σε δικά τους παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή από τα σωματεία στα νέα παιδιά που θα ασχοληθούν με το άθλημα, γιατί μόνο έτσι θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία».

Last modified onWednesday, 15 November 2017 13:09