noodles volos banner

Για το 4X4 στη Ν. Ιωνία πριν το ρεπό η Νίκη Β.

Με στόχο να διευρύνει το σερί της η Νίκη Βόλου υποδέχεται την Κυριακή (26/11 στις 17.00) στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας του Ικάρους Τρικάλων, στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Γ' Εθνικής μπάσκετ Ανδρών.

Η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα θέλει το δίποντο κόντρα στην επίσης νεοφώτιστη στη Γ' Εθνική ομάδα της Θεσσαλίας (βρίσκεται στην έκτη θέση, με τρεις νίκες - δύο νίκες, ενώ έχει κάνει και το ρεπό της), προκειμένου να δώσει και "αξία" στο πολύτιμο ροζ φύλλο που πήρε την περασμένη εβδομάδα, κόντρα στον Εύαθλο Πολυκάστρου εκτός έδρας, που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία μετά τη μοναδική ήττα στα Γιάννενα από τον ΑΓΣΙ με έναν πόντο διαφορά.

Οι κυανόλευκοι βρίσκονται στην πρώτη θέση, ισοβαθμώντας με τον Φίλιππο Βέροιας και τον Φαίακα Κέρκυρας και θέλουν να παραμείνουν σε αυτή και μετά το τέλος της κυριακάτικης αναμέτρησης, καθώς την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί ρεπό για τους Βολιώτες, ενώ στη συνέχεια έρχονται τα δύσκολα παιχνίδια κόντρα σε Φίλιππο Βέροιας (εκτός) και Φαίακα Κέρκυρας (εντός).

Στο στρατόπεδο της Νίκης, βέβαια, δε βιάζονται να μιλήσουν για τους μακροπρόθεσμους αγωνιστικούς τους στόχους και περιμένουν να τελειώσει ο πρώτος γύρος, προκειμένου να δουν όλους τους αντιπάλους τους και να καταλάβουν σε τι επίπεδο βρίσκονται, άσχετα αν η βαθμολογική συγκομιδή τους, μέχρι στιγμής, είναι άκρως ικανοποιητική και "μαρτυρά" πρωταθλητισμό.

Οι ιθύνοντες των κυανόλευκων έχουν εικόνα από τον προσεχή αντίπαλό τους, τον οποίο αντιμετώπισαν δύο φορές πέρσι στα μπαράζ ανόδου της Α1 ΕΣΚΑΘ. Συγκεκριμένα, κάποιοι εκ των καλαθοσφαιριστών που ήταν πέρσι στο ρόστερ των Ικάρων, παρέμειναν και φέτος, με την ομάδα των Τρικάλων να διατηρεί έναν "κορμό", αλλά να αλλάζει προπονητή. Το "σημείο αναφοράς" των Τρικαλινών, όμως, είναι ο Γιώργος Φούντας, πλέι μέικερ με πολλές παραστάσεις από τις παραπάνω εθνικές κατηγορίες, στον οποίο οι Ίκαροι βασίζονται, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού τους.

Όσον αφορά τις απουσίες, τα προβλήματα είναι γνωστά για τη Νίκη, με τους Γεωργίου και Τοκατλίδη να ταλαιπωρούνται ακόμα από τους τραυματισμούς τους και να τίθενται εκτός πλάνων των Πρέκα - Τύμπα.

 Βέβαια, υπάρχει η αισιοδοξία ότι μετά τη διακοπή για τους κυανόλευκους, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν το ρεπό τους, οι δύο πλέι μέικερ θα μπορέσουν να προπονηθούν σε πιο ανεβασμένους ρυθμούς και να βοηθήσουν στα επόμενα πολύ δύσκολα και κομβικά παιχνίδια που έρχονται για την ομάδα τους. Αντίθετα, ο Σάκης Κουτίνας, ο οποίος αγωνίστηκε στο Πολύκαστρο με ένεση, λόγω προβλήματος στο ισχίο, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και θα αγωνιστεί την Κυριακή, δίχως πρόβλημα.

Γ’ Εθνική ανδρών/3ος όμιλος

7η αγωνιστική

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Πρέβεζας 17:00 Νικόπολη Πρέβεζας-ΑΓΣ Ιωαννίνων

Καρακώστας-Κοντογιάννης (Μιζίκος)

ΕΑΚ Κέρκυρας 17:00 ΚΕ Φαίακας-ΓΕ Αγρινίου

Γκέκας-Γεωργούλης (Πουλης)

ΔΑΚ Δ. Βικέλας 17:00 Φίλιππος Βέροιας-ΜΠΑΣ Εύαθλος Μακ.

Λουλουδιάδης-Κουκουλεκίδης (Καλότσης)

Ν. Ιωνίας Βόλου 17:00 ΓΣ Νίκη Βόλου-Ίκαροι Τρικάλων

Παζόλης-Λελούδας (Μόρφης Στ.)

ΔΑΚ Γρεβενών 17:00 Πρωτέας Γρεβενών-ΑΠΣ Πτολεμαΐδα

Φουτζήλας-Καρκαλέσης (Πλεξίδας)

ΔΑΚ Ιωνίας 17:00 Ιωνικός Ιωνίας-ΑΟΚ Βέροιας

Φακίτσας-Γκούτας (Πολυχρονίδης)

 

Last modified onFriday, 24 November 2017 18:52