noodles volos banner

Κάνει πρεμιέρα με Σενεγάλη η Ελλάδα στο Παγκόσμιο μπάσκετ

Στην Ισπανία χτυπάει από σήμερα (30/08) η «καρδιά» του παγκοσμίου μπάσκετ, καθώς κάνει πρεμιέρα το φετινό Μουντομπάσκετ.

Ύστερα από εξήντα τέσσερα χρόνια και δεκαέξι διοργανώσεις το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποφασίστηκε να μετονομαστεί από τη FIBA σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως στο ποδόσφαιρο, με στόχο να… κλέψει λίγη από την αίγλη της μεγάλης γιορτής της «στρογγυλής θεάς». Έξι πόλεις της Ιβηρικής θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, η Γρανάδα (1ος Όμιλος, «Παλάθιο Ντε Λος Ντεπόρτες»), η Σεβίλλη (2ος Όμιλος, «Θέντρο Ντεπορτίβο Σαν Πάμπλο»), το Μπιλμπάο (3ος Όμιλος, «Μπιλμπάο Εξιμπίσιον Σέντερ») και η Γκραν Κανάρια (4ος Όμιλος, Λας Πάλμας) της πρώτης φάσης και η Μαδρίτη με τη Βαρκελώνη («Παλάου Σαν Τζόρντι») της φάσης των «16», των προημιτελικών και των ημιτελικών. Η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια θα στεφθεί στην πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο «Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες Ντε Λα Κομουνιδάδ Ντε Μαντρίντ» στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική Ελλάδας θα αρχίσει τους αγώνες της στον Β’ Όμιλο το βράδυ (30/08, 21.00) απέναντι στη Σενεγάλη, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην αντιμετωπίζει προβλήματα.  Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία των Αφρικανών.

Με το Βασίλη Σπανούλη να απέχει, αλλά και τον Αντώνη Φώτση να μην καλείται καν στην προετοιμασία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα επιχειρήσει στην Ιβηρική νέα αρχή. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσει σύνολο παλιών και νέων παικτών, με υψηλές φιλοδοξίες, με το Γιάννη Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς να φοράει για πρώτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα της Ανδρών και το Νίκο Ζήση να παίρνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ανανέωση υπάρχει και στο τεχνικό επιτελείο, με το Φώτη Κατσικάρη να πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Πρίφτη, Θανάση Σκουρτόπουλο, Βασίλη Γεραγωτέλλη και Αστέριο Καλύβα, αλλά και τον Κώστα Μίσσα.

Παρούσα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας θα είναι και η ελληνική διαιτησία. Ο 48άχρονος Χρήστος Χριστοδούλου και ο 41χρονος Ηλίας Κορομηλάς συμπεριλήφθηκαν ανάμεσα στους 38 ρέφερι, από 28 χώρες, που θα διευθύνουν στο τουνουά.

Φαβορί για τον τίτλο είναι και φέτος η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010, Εθνική ΗΠΑ, η οποία θέλει το πέμπτο μετάλλιο στην ιστορία της. Ως την ιδανική ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από τους Αμερικανούς, μετά το χαμένο τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, βλέπει η Ισπανία το Παγκόσμιο Κύπελλο της πατρίδας της. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία ταξίδεψε στην Ιβηρική με πολύ μεγάλες απουσίες, αποδυναμωμένη αλλά παράλληλα πεισμωμένη θα εμφανιστεί η Αργεντινή. Σοβαρές απουσίες έχει και η «χάλκινη» στο προηγούμενο Μουντομπάσκετ, Λιθουανία, ενώ καινούρια αρχή θέλει να κάνει η Σερβία που έχει νέο ομοσπονδιακό τεχνικό το Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Α’ Όμιλος (Γρανάδα): 16.30 Αίγυπτος - Σερβία, 19.00 Γαλλία - Βραζιλία, 23.00 Ιράν - Ισπανία.
Β’ Όμιλος (Σεβίλλη): 13.30 Κροατία - Φιλιππίνες, 18.30 Πουέρτο Ρίκο - Αργεντινή, 21.00 Ελλάδα - Σενεγάλη.
Γ’ Όμιλος (Μπιλμπάο): 13.30 Ουκρανία - Δομινικανή Δημοκρατία, 17.00 Νέα Ζηλανδία - Τουρκία, 22.30 ΗΠΑ - Φινλανδία.
Δ’ Όμιλος (Γκραν Κανάρια): 13:30 Αγκόλα - Ν. Κορέα, 17.30 Αυστραλία - Σλοβενία, 20.00 Μεξικό - Λιθουανία.

Last modified onSaturday, 30 August 2014 12:26