noodles volos banner

Βάζει μπουρλότο στο κύπελλο μπάσκετ το ΑΣΕΑΔ!

Μπουρλότο στο κύπελλο μπάσκετ βάζει η απόφαση του ΑΣΕΑΔ, το οποίο έκρινε πως πρέπει εκδικαστεί εκ νέου από το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ, η τύχη της έντασης του Ολυμπιακού, εις βάρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκόςγια τον αγώνα κυπέλλου των αιωνίων αντιπάλων.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν προσφύγει στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και με ένστασή τους ζητούσαν να πάρουν το ματς στα χαρτιά, παιχνίδι το οποίο ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 77-76, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε παράβαση των κανονισμών. Ο Ολυμπιακός υποστήριξε πως υπήρξε παράτυπη παρουσία του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο γήπεδο, όμως ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την απόρριψη της ένστασης, χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη, καθώς -μεταξύ άλλων- υποβλήθηκε εκπρόθεσμα.

Ετσι, είχε κλείσει την υπόθεση, δηλώνοντας ότι δεν είχε δικαιοδοσία να αποφανθεί.

Ομως ο Ολυμπιακός προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του ΑΣΕΑΔ και εκείνο, με μεγάλη καθυστέρηση και μόλις τρεις ημέρες πριν από τον ημιτελικό κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, «διέταξε» το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του ΕΣΑΚΕ να εξετάσει εκ νέου και επί της ουσίας την υπόθεση.

Είναι η δεύτερη φορά που το ΑΣΕΑΔ, φέτος, ταράζει τα νερά στο χώρο της αθλητικής δικαιοσύνης του μπάσκετ και δίνει... δικαιώματα για ποικίλα σχόλια, καθώς με ανορθόδοξο τρόπο καταρρίπτει πρωτόδικες αποφάσεις του ΕΣΑΚΕ.

Πάντως, στις τάξεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αν και έκδηλα εξοργισμένοι, εκφράζουν την απόλυτη βεβαιότητά τους πως και αυτή τη φορά, το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο τουΕΣΑΚΕ θα απονείμει δικαιοσύνη απορρίπτοντας την απαράδεκτη (κατ' απόφαση του) ένσταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ακυρώνοντας μια για πάντα τις έωλες αιτιάσεις τους.

Last modified onFriday, 19 December 2014 13:51