noodles volos banner

Κόντρα στις ΗΠΑ με φόντο μια θέση στο μεγάλο τελικό

Στόχος επετεύχθη και τώρα πάμε για την υπέρβαση. Η Εθνική Εφήβων βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, εκεί όπου απόψε θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στις 20:30 (ΕΡΤ 2) στα Δύο Αοράκια, με διακύβευμα μια θέση στον τελικό. Μια θέση στο βάθρο.

Η Εθνική αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο αντίπαλο της έως τώρα στον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ. Μια ομάδα με ένα πλούσιο ρόστερ, παίκτες με ψηλά κορμιά, που αναμένεται να πλαισιώσουν σε μερικά χρόνια τις ομάδες του ΝΒΑ. Καμία ομάδα δεν τους έχει προβάλει αντίσταση προς στιγμήν κι αυτό διότι «πνίγουν» κάθε αντίπαλό τους, με την ασφυκτική άμυνα σε όλο το γήπεδο, ενώ έχουν την ευχέρεια να εκδηλώνουν αστραπιαία τις επιθέσεις τους. Με τον Μπράνσον να είναι ο κινητήριος μοχλός και τους Τέιτουμ και Τζάκσον να είναι οι σκορερ αυτής της ομάδας, αναμφίβολα οι ΗΠΑ διαθέτουν το πληρέστερο ρόστερ του τουρνουά.
Παρόλα αυτά δεν είναι ανίκητοι. Η απαιτούμενη συγκέντρωση στην άμυνα, οι σωστές λύσεις στην επίθεση σε συνδυασμό με τον περιορισμό λαθών, είναι τα κύρια στοιχεία που θα δώσουν την ευκαιρία στη γαλανόλευκη να τους κοντράρει.
Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Κροατία με την Τουρκία, σε ένα ζευγάρι όπου η Εθνική θα μάθει τον αντίπαλό της, είτε στον τελικό, είτε στον μικρό τελικό.