noodles volos banner

Πάει για «τρελό» συμβόλαιο ο Αντετοκούνμπο!

Ολοταχώς για να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών, με τεράστια διαφορά μάλιστα από τον επόμενο στη λίστα, οδεύει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο 21χρονος άσος των Μπακς προβλέπεται να εισπράξει περίπου 3 εκατ. δολάρια την ερχόμενη περίοδο, ωστόσο το επόμενο συμβόλαιό του με την ομάδα του Μιλγουόκι (εφόσον φυσικά παραμείνει εκεί) θα είναι μυθικό! Ούτως ή άλλως αν η ομάδα του θέλει να τον κρατήσει κοντά της, θα πρέπει να του προσφέρει το μεγαλύτερο δυνατό συμβόλαιο, ειδάλλως θα υπάρχει ζήτηση για τον ίδιο και από αλλού. Το salary cap για τις ομάδες του ΝΒΑ αναμένεται για τη σεζόν 2017/18 να εκτοξευτεί στα 107 εκατ. δολάρια μετά το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά και κάποιες άλλες εξαιρετικά επικερδείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί. 
Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να εισπράξει το 1/4 αυτού του ποσού στον πρώτο χρόνο του νέου του συμβολαίου έχοντας αύξηση 7,5% κατόπιν ανά σεζόν. Αν, λοιπόν, το salary cap είναι όντως 107 εκατ. δολάρια, ο Έλληνας διεθνής μπορεί να έχει στον πρώτο του χρόνο αποδοχές 26,75 εκατ. δολαρίων και αν το συμβόλαιο είναι πενταετές με τα προβλεπόμενες αυξήσεις θα εισπράξει συνολικό ποσό 150 εκατ. δολαρίων! Και όλο αυτό πριν καν κλείσει τα 28 του χρόνια…  Αν, δε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καταφέρει να επιλεγεί σε κάποια από τις κορυφαίες ομάδες του ΝΒΑ την επόμενη ή τη μεθεπόμενη σεζόν ή αν ψηφιστεί MVP την επόμενη περίοδο, τότε θα μπορεί να εισπράξει ακόμη και το 30% του ποσού αυτού, δηλαδή πάνω από 30 εκατ. δολάρια το χρόνο.

sportfm.gr