noodles volos banner

Επιστρέφει ως προπονητής στους Λέικερς ο Γουόλτον

Διάδοχος του Μπάιρον Σκοτ στον πάγκο των Λέικερς θα είναι ο Λιούκ Γουόλτον. Ο 36χρονος προπονητής, αφού πέρασε (κατόπιν άδειας από τους Γουόριορς) συνέντευξη από την ομάδα του Λος Άντζελες υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με τους Γουόριορς, όπου είναι από το καλοκαίρι του 2014 συνεργάτης του Στιβ Κερ. Ο Γουόλτον αγωνίστηκε εννέα σεζόν στους Λέικερς (2003-2012) κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και πλέον επιστρέφει αναλαμβάνοντας την ομάδα που προέρχεται από τις δύο χειρότερες σεζόν στην ιστορία της.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιστροφή του Λιούκ στο Λος Άντζελες και πιστεύουμε πως θα έχει μια εξαιρετική καριέρα. Είναι ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στο μπάσκετ και νιώθουμε τυχεροί που θα τον έχουμε στην ομάδα μας», είπε ο Μιτς Κάπτσακ, τζένεραλ μάνατζερ των Λέικερς μετά την ανακοίνωση για τον 26ο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου.
Ο Γουόλτον έχει μικρή εμπειρία ως πρώτος προπονητής, καθώς είχε τέτοια καθήκοντα στο πρώτο μισό της σεζόν, με τον Στιβ Κερ παροπλισμένο λόγω προβλήματος στη μέση. Επί των ημερών του οι Γουόριορς είχαν 39 νίκες σε 43 ματς, μετρώντας μάλιστα αήττητο στα 24 πρώτα ματς της κανονικής περιόδου, κάτι που αποτελεί ρεκόρ. 

Last modified onSaturday, 30 April 2016 10:13