noodles volos banner

Στον τελικό του ΝΒΑ και φέτος οι Καβαλίερς

Οι Καβαλίερς είναι στον τελικό του ΝΒΑ για δεύτερη χρονιά στη σειρά μετά από την νίκη τους στο Τορόντο επί των Ράπτορς με 113-87 στο έκτο παιχνίδι της σειράς των τελικών της ανατολικής περιφέρειας.

Θα τεθούν αντιμέτωποι και πάλι με τους περσινούς τους αντιπάλους και πρωταθλητές, Γουόριορς, έχοντας στόχο να πάρουν το «αίμα» τους πίσω; Ή θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ; Την απάντηση θα την έχουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη, όταν είναι και το τελευταίο ματς της σειράς... Για να συμβεί αυτό βέβαια, θα πρέπει σήμερα στο έκτο παιχνίδι να επικρατήσουν οι Γουόριορς για να ισοφαρίσουν σε 3-3. 
Στο ματς που έγινε τα ξημερώματα στο Τορόντο οι «Καβς» είχαν την τύχη να έχουν τρεις παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Λε Μπρον Τζέιμς πέτυχε 33 πόντους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στα εφετινά πλέι-οφ το «φράγμα» των 30 πόντων, και 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Ιρβινγκ 30 πόντους και 9 ασίστ καις τέλος ο Λαβ 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά για τους Ράπτορς ο Λόουρι ήταν σε τρομερή κατάσταση, τελειώνοντας το ματς με 35 πόντους. Και ο Ντε Ροζάν ήταν καλός, πετυχαίνοντας 20 πόντους αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχαν άλλοι διακριθέντες για την ομάδα του Τορόντο.

Το Κλίβελαντ από την αρχή του αγώνα πήρε «κεφάλι» στο σκορ. Ξέφυγε με 18-7, το Τορόντο αντέδρασε με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με έξι πόντους διαφορά (31-25). Η παρέα του Λε Μπρον διατήρησε και στη δεύτερη περίοδο μια διαφορά, η οποία κυμαινόταν από έξι μέχρι δέκα πόντους, έκαναν και ένα μικρό ξέσπασμα προς το τέλος και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με έντεκα πόντους διαφορά. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για τους Καβαλίερς. Ανέβασαν τη διαφορά στους 20 πόντους (75-55) ελέγχοντας απόλυτα το ματς. Το Τορόντο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δεν είχε καμία τύχη απέναντι στους Καβαλίερς που είχαν καταλάβει ότι η πρόκριση στους τελικούς είναι μπροστά τους.