Logo
Print this page

Πρώτος σκόρερ μετά από 12 αγώνες στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο

«Δαιμονισμένα» έχει ξεκινήσει τη φετινή χρονιά στο NBA ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν. Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, μετά από 12 αγώνες, βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ και στην πρώτη θέση των πιο εύστοχων παικτών του NBA, και μάλιστα μπροστά από σούπερσταρ του πρωταθλήματος!

Πιο συγκεκριμένα, ο Greek Freak, με μέσο όρο 31,7 πόντων ανά αγώνα, φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τους πρώτους σκόρερ, έχοντας αφήσει πίσω του παίκτες, όπως τον Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς (30,5 π.), τον Κρίσταπς Πορζίνγκις των Νιου Γιορκ Νικς (30,4 π.), τον Ντε Μάρκους Κάζινς των Νιου Όρλεανς Πέλικανς (28,7 π.) και τον «βασιλιά» ΛεΜπρον Τζέιμς των Κλίβελαντ Καβαλίερς (28,5 π.).

Αλλά οι πρωτιές του Γιάννη δεν σταματούν εδώ. Προηγείται και στον πίνακα με τους πιο εύστοχους παίκτες του «μαγικού κόσμου» σε σουτ εντός πεδιάς (να σημειώσουμε ότι η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει παίκτες που επιχειρούν 15 ή και περισσότερες προσπάθειες ανά παιχνίδι, για να υπάρξει όσο γίνεται μια σχετική ισορροπία).

Έτσι, έχοντας ποσοστό ευστοχίας 59,4% εντός πεδιάς, ο Αντετοκούνμπο βρίσκεται μπροστά από τον ΛεΜπρον Τζέιμς (59,1%), τον Άντονι Ντέιβις των Νιου Όρλεανς Πέλικανς (56%), τον Κέβιν Ντουράντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (53,8%) και τον Κλέι Τόμπσον επίσης των Ουόριορς (51,4%).

Όπως είναι λογικό, τα κατορθώματα του 23χρονου Έλληνα σταρ έχουν κάνει ειδικού και μη να... παραμιλάνε με τις τεράστιες δυνατότητες του Γιάννη, που πλέον έχει βάλει για τα καλά πλώρη για την κατάκτηση του τίτλου του MVP του πρωταθλήματος.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]