noodles volos banner

Συνεχίζει και η αρχηγός Ν. Ζέρβα στον Ολυμπιακό

Η άψογη λειτουργία του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου την περασμένη σεζόν, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας από την Α1, κάνει τις παίκτριες του έμψυχου δυναμικού, να μην μπορούν να αρνηθούν τη συνέχεια της συνεργασίας τους και την παραμονή τους στην ερυθρόλευκη ομάδα. Το Σάββατο ανακοινώθηκε και η παραμονή της αρχηγού, Νίκης Ζέρβα. Η Ζέρβα, που με την εμπειρία της, με το πάθος της και τις μεγάλες αγωνιστικές της ικανότητες έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα τα τελευταία χρόνια, θα βρίσκεται και για την Α2 στο ρόστερ της ομάδας. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του Ολυμπιακού: 

Σε ανανέωση της συνεργασίας με την αρχηγό Νίκη Ζέρβα προχώρησε ο  Ολυμπιακός Βόλου . Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπήρχε κοινή επιθυμία μεταξύ διοίκησης-προπονητή και αθλήτριας να συνεχιστεί η συνεργασία καθώς υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και έτσι μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοικούσας επιτροπής (Μεταφτσής, Παπαχρήστος, Κουσιαρής,Έξαρχος) οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.

Έτσι, η ικανή σέντερ θα ενισχύσει και φέτος τη βολιώτικη ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει να διακριθεί στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.Ο Ολυμπιακός Bόλου φέτος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να "χτίσει" τη νέα ομάδα που θα αποτελείται κυρίως από νεαρές Bολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες. Έτσι, με βάση την ικανή σέντερ Νίκη Ζέρβα, πρώτη Ελληνίδα ριμπάουντερ στην περσινή χρονιά στην Α1 Εθνική κατηγορία, τα πράγματα γίνονται σαφώς καλύτερα ενώ ο ρόλος της θα είναι διπλός καθώς λόγω χαρακτηριστικών (αθλητικών και ποιοτικών) θα αποτελεί και ένα λαμπρό πρότυπο για τα νέα κορίτσια της ομάδας παλαιά και νεότερα .

Η Νίκη Ζέρβα κατάγεται από την Αύρα Καλαμπάκας , έχει γεννηθεί το 1980, αγωνίζεται στη θέση ‘5’, έχει ύψος 1.82 και διακρίνεται για το δυναμικό της παιχνίδι, για τις αμυντικές τις ικανότητες αλλά και στον δημιουργικό τομέα. Πρώτο δελτίο έβγαλε στον Δαναό Τρικάλων σε ηλικία 12 ετών ενώ στα 18 της χρόνια πήρε μεταγραφή για τον Πρωτέα Κορδελιού με τον οποίον πέτυχε δυο ανόδους φτάνοντας μέχρι την Α1. Μετέπειτα πήρε μεταγραφή  στην Καστοριά όπου αγωνίστηκε για 4 χρόνια στην Α1 ενώ το 2008 αγωνίστηκε με τα χρώματα του πρωταθλητή Ευρώπης Αθηναικού με τον οποίο  πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ελλάδος. Εκείνη την χρονιά ήταν και μέλος της Εθνικής Ελλάδος παίρνοντας μέρος στο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα. Το 2009 ήρθε για πρώτη φορά στο Βόλο όπου έμεινε 1 χρόνο, πήγε στα Γιάννενα για 2 σεζόν ενώ το 2013 επέστρεψε στον Βόλο για να μείνει..

Φέτος θα βρίσκεται για τέταρτη σερί χρονιά στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 12-13 αναδείχθηκε πρώτη Ελληνίδα σκόρερ και ριμπάουντερ στην Α1, τη σεζόν 13-14 αναδείχθηκε πάλι πρώτη σκόρερ και ριμπάουντερ στην Α2 ενώ ψηφίστηκε και κορυφαία αθλήτρια στην Α2. Πέρυσι πάλι ήταν πρώτη ριμπάουντερ αλλά και 1η στα κερδισμένα φάουλ αποδεικνύοντας με τη σταθερή της υψηλή απόδοση γιατί είναι μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες σέντερ.