noodles volos banner

Με την ίδια φιλοσοφία και στόχο υψηλό πλασάρισμα ο Ολυμπιακός Βόλου

Με εντός έδρας αγώνα αρχίζει τη σεζόν 2015-16 η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου στην Α2 Γυναικών καθώς υποδέχεται την Κυριακή στις 13:00 τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε δυνατό ματς. Με τον Μιχάλη Καπουρνιώτη στην τεχνική ηγεσία για 4η στη σειρά αγωνιστική περίοδο έχοντας παρουσιάσει σημαντικό έργο, οι “ερυθρόλευκες” έχουν σταθερό κορμό από τα προηγούμενα χρόνια κι αρκετές νεαρές αθλήτριες. Με την ίδια φιλοσοφία και χαμηλούς τόνους, στόχος είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Ο καθ' ύλην αρμόδιος, ο κόουτς Μιχάλης Καπουρνιώτης ανέλυσε στο magnesiasports την ομάδα του και το πρωτάθλημα.

 

Σχετικά με τους στόχους, επισήμανε: Συνεχίζουμε στο ίδιο πλάνο στον αγωνιστικό τομέα αλλά και γενικότερα στη φιλοσοφία της ομάδος μας. Θέλουμε να μην αλλάξει κάτι από τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη νέων αθλητριών από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και ταυτόχρονα τοποθετώντας την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα”.
Για το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, σχολίασε: “Φέτος έγινε μια μεγάλη ανανέωση στο ρόστερ. Θεωρώ ότι θα είμαστε από τα πιο νεανικά ρόστερ της κατηγορίας. Βέβαια έχουμε βασικό κορμό από 7 αθλήτριες που παρέμειναν στο σύλλογο κι εύχομαι να είναι πιο γρήγορος ο χρόνος που θα χρειαστεί η ομάδα για να αποκτήσει ομοιογένεια. Δυνατό μας σημείο είναι το κίνητρο διότι όλοι όσοι είμαστε μέλη αυτής της προσπάθειας, θέλουμε μέσα από την ομαδική δουλειά, να αναδειχθούμε. Οι νεαρότερες αθλήτριες που βλέπουν την ομάδα σαν σκαλοπάτι στο ξεκίνημα της πορείας τους και οι μεγαλύτερες που θέλουν να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο”.
Εξήρε επίσης τη συλλογική δουλειά που κάνει η διοικούσα επιτροπή κι αναφέρθηκε γιατί ο Ολυμπιακός ενώ είναι πολύ καλός για την Α2 αλλά δεν μπορεί να σταθεί στην παραπάνω κατηγορία: “Είναι απόφαση της διοικούσας επιτροπής να μην παρασύρεται από την κατηγορία, να μην ξεφεύγει από τους αρχικούς στόχους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός Βόλου να έχει αποκτήσει αξιοπρέπεια απέναντι στις αθλήτριες και σε τρίτους αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Αν κάποια στιγμή οικονομικά υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα, έχουμε τον τρόπο να ανεβούμε και να διατηρηθούμε στην Α1, χωρίς όμως να βάλουμε ρίσκο στο σύλλογο. Είμαι χαρούμενος ως προπονητής γιατί η διοικούσα επιτροπή όχι μόνο είναι συνεχώς δίπλα μας επιλύοντας όποιο θέμα προκύπτει, αλλά αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται χρόνια στο χώρο του αθλητισμού, γνωρίζουν το μπάσκετ και είναι λάτρεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού”.
Τέλος, ο Μιχάλης Καπουρνιώτης μίλησε για συναρπαστικό πρωτάθλημα: “Η κατηγορία έχει έξι ομάδες από τη Θεσσαλονίκη, δύο από το Βόλο και μία από τη Λάρισα, καθώς επίσης από ένα σύλλογο από Δράμα, Γιάννενα και Σέρρες. Εκτιμώ πως οι ομάδες της πρώτης εξάδας θα έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Για την πρώτη δυάδα που οδηγεί στην άνοδο, δίνω προβάδισμα στον Παναθλητικό και την Ολύμπια οι οποίες έχουν τα πιο έμπειρα και γεμάτα ρόστερ, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και τις εκπλήξεις. Θεωρώ ότι μεγάλες δυνατότητες έχουν άλλες 4-5 ομάδες μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Βόλου. Προμηνύεται συναρπαστικό πρωτάθλημα και ίσως γίνει όπως πριν τρία χρόνια, τότε που ο πρώτος από τον έκτο είχαν 2 βαθμούς διαφορά και κρίθηκαν οι πρώτες θέσεις στις ισοβαθμίες”.

rosterolym

progr

 

Last modified onWednesday, 07 October 2015 13:26