noodles volos banner

"Κλείδωσε" την τρίτη θέση και κοιτάει ψηλότερα

Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε το “ηχηρό χαστούκι” στις Σέρρες η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου καθώς την Κυριακή κυριάρχησε στο θεσσαλικό ντέρμπι με αντίπαλο την Ολύμπια Λάρισας. Ξεκίνησε το ματς με 23-8 και το κέρδισε με 18 πόντους διαφορά, καλύπτοντας αυτή της ήττας του πρώτου γύρου, με αποτέλεσμα να υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία. Με το ροζ φύλλο και το τελικό 69-51, η βολιώτικη ομάδα στην ουσία “κλείδωσε” την τρίτη θέση καθώς είναι στο +1 από τον Ολύμπια. Η τρίτη θέση όμως δεν δίνει άνοδο παρά μόνο οδηγεί σε μπαράζ με τον τρίτο του άλλου ομίλου για κάλυψη θέσης σε πιθανή αποχώρηση από την Α1 της νέας σεζόν.
Μεγάλος στόχος είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης. Πώς έχουν τα δεδομένα: Ο Παναθλητικός είναι στο +2. Ο Ολυμπιακός, σε δύο αγωνιστικές, στις 21/2 τον υποδέχεται στο κλειστό του ΕΑΚ. Εφόσον τον κερδίσει, θα μειώσει στη βαθμολογία και μπορεί να καλύψει τη διαφορά του α' γύρου που είναι 6 πόντοι. Δεν του φθάνει όμως αυτή η νίκη. Θέλει άλλη μία απώλεια για το σύλλογο της Θεσσαλονίκης, που μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην έδρα του επικίνδυνου Απόλλωνα Καλαμαριάς ή νωρίτερα, το πιθανότερο στο ντέρμπι με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τα εναπομείναντα παιχνίδια. Η ομάδα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο είναι ο Άρης. Αφενός γιατί βαθμολογικά θεωρείται αδιάφορος καθώς συνεχίζει αήττητος με 15/15 κι αφετέρου γιατί οι “ερυθρόλευκες” τον υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική.
Το ματς Ολυμπιακός-Παναθλητικός την 17η αγωνιστική και Παναθλητικός-Άρης την 20ή θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες για το συγκρότημα των Μιχάλη Καπουρνιώτη-Μάριου Μπορίνου αναφορικά με την άνοδο, αρκεί όπως προαναφέραμε να μην έχει γκέλα εκτός προγράμματος σαν αυτή στις Σέρρες που μπορεί να αποβεί οδυνηρή καθώς έχει δώσει το προβάδισμα στον Παναθλητικό.