noodles volos banner

Προθεσμία η Football League, λύση με μπαράζ η Super League

Για μια ακόμη φορά και ενώ διανύουμε τη 10η Δεκεμβρίου, δεν κατόρθωσαν οι αρμόδιοι φορείς που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου να βρουν λύση στο πρόβλημα του υποβιβασμού και της ανόδου ομάδων από τη Super League στη Football League.

Σαν να μην... τρέχει τίποτα (χρόνος υπάρχει άλλωστε) η ΕΠΟ στρουθοκαμηλίζει και αρνείται να αναλάβει την ευθύνη της λήψης μιας ουσιαστικής και κυρίως οριστικής απόφασης, ώστε να γνωρίζουν -επιτέλους- οι ομάδες που συμμετέχουν στα δύο πρωταθλήματα ποιο θα είναι το μέλλον τους.

Ούτε την Τρίτη βρέθηκε λύση στο πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και θα ανέβουν στη Super League, στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους της Λίγκας και της Football League.

Η Super League έκανε μια... συμβιβαστική πρόταση, όπου θα υποβιβαστούν και να προβιβαστούν απευθείας δύο ομάδες, ενώ μια τρίτη θα κριθεί σε αγώνα μπαράζ, ανάμεσα στον 16ο της βαθμολογίας, με τον τρίτο της βαθμολογίας των πλέι οφ της Football League.

Η δεύτερη τη τάξει λίγκα, ζήτησε προθεσμία δέκα ημερών, προκειμένου να ενημερωθούν οι ΠΑΕ και να ληφθεί απόφαση επί του θέματος. Οι άλλες δυο πλευρές το δέχτηκαν, ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχτούν την πρόταση οι ομάδες της Football League, καθώς δείχνουν ανυποχώρητοι σε αυτά που προβλέπει η προκήρυξή τους.

Αν λοιπόν η Football League δεν δεχτεί την πρόταση, υπάρχει η εναλλακτική να πάει το θέμα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου θα ληφθεί μια απόφαση, που όμως θα είναι ευαίσθητη σε... προσφυγές. Αν τελικά δεν καταλήξουν σε κοινή λύση, η Super League θα πράξει σύμφωνα με την δική της προκήρυξη με άνοδο και υποβιβασμό δύο ομάδων και από τη Football League η θιγόμενη ομάδα θα κινηθεί δικαστικά.