noodles volos banner

Oλυμπιακός Βόλου-Skoda Ξάνθη (1-2) Live (video)

Το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού Βόλου με την άνοδο, το μπαράζ κόντρα στη Skoda Ξάνθη λεπτό προς λεπτό στο magnesiasports.

 

 

O Nίκος Παντέλης άφησε στον πάγκο τον Μάριο Μπρέσκα, έχει όμως τον Μόνχε στο αρχικό σχήμα, ενώ έκπληξη είναι η συμμετοχή σε αυτό του Αλέξανδρου Ζέρη. Στη βασική ενδεκάδα ο Γκίτκος κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Γιαλούσης, αριστερά ο Κατσιαρός και στόπερ οι Μελίσσης, Αρβανίτης. Στη μεσαία γραμμή, στον άξονα οι Πινδώνης, Ρόκας, Ζέρης, στις πτέρυγες οι Μόνχε, Νικολιάς και προωθημένος ο Γκούρμα.

Στον πάγκο για τον Νίκο Παντέλη οι Γεωργίου, Κατσίκης, Κεσίδης, Κολημήτρας, Μπρέσκα, Ντινόπουλος, Ιωάννου, στον πάγκο για τον Νίκο Κεχαγιά οι Τσέμα, Χοσέμι, Εστράδα, Νάκας, Ράνος, Βάλλας, Τσαμούρης.

Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα καθώς δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο πάγκο θα καθήσει κάθε ομάδα!!! Η Ξάνθη θέλει να πάρει τον πάγκο που έχει στους αγώνες του ο Άρης ως γηπεδούχος καθώς από πίσω δεν υπάρχουν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Από την άλλη, οι "ερυθρόλευκοι" ως γηπεδούχοι στο μπαράζ θα πρέπει να καθήσουν στο συγκεκριμένο χώρο.
Απίστευτο αλλά ελληνικό... Ο αγώνας θα αρχίσει με τουλάχιστον 15 λεπτά καθυστέρηση λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τους πάγκους!!! Τελικά η Ξάνθη θα είναι στον πάγκο των φιλοξενουμένων, έχοντας από πίσω της τους Βολιώτες φιλάθλους.

Αρχηγός για τον Ολυμπιακό ο Κατσιαρός, για τους Ακρίτες ο Φλίσκας. 

1' Ξεκίνησε ο αγώνας (με 25 λεπτά καθυστέρηση), με τους παίκτες της Ξάνθης στη σέντρα.
3' Διακοπή καθώς κάποιο αντικείμενο έπεσε στον β' βοηθό Ακρίβο από την πλευρά των φιλάθλων της Ξάνθης. Το ματς άρχισε ξανά ύστερα από δύο λεπτά.
12' Μακρινό σουτ του Πινδώνη, συρτό, έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Κυριακίδης.
15' Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση συμπληρώθηκε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.
19' Ο Σολτάνι από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρέθηκε σε καλή θέση, στην ευθεία της εστίας. Αντί να σουτάρει προτίμησε να πασάρει στα δεξιά του για τον Μαρίν μέσα στην περιοχή και ο Γκίτκος με γρήγορη έξοδο έκοψε με τα πόδια.
24' Καλή ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Μαρίν σέντραρε από δεξιά συρτά, παράλληλα με το τέρμα, και ο Αρβανίτης με τάκλιν έστειλε την μπάλα να την μπλοκάρει ο Γκίτκος προ του Σολτάνι.
25' Επικίνδυνη σέντρα του Μπέρτου, αφού ακούμπησε την μπάλα ο Γκίτκος, έδιωξε σε κόρνερ ο Γιαλούσης προ του Κάλβου.
26' Μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Μόνχε στη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
27' Μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό. Από σέντρα του Κατσιαρού, ο Ζέρης έκανε κοντρόλ στον αέρα και έστρωσε για τον Νικολιά, που σούταρε χωρίς πίεση μέσα στη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να φέυγει άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
32' O Mόνχε ελίχθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή στο ένας εναντίον ενός με τον Γούτα, έκανε προσποίηση και σούταρε, για να ανακοπεί το σουτ του από το πόδι του αντιπάλου αμυντικού. 
34' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ. Καταπληκτικό γκολ για τον Ολυμπιακό από τον Μάριο Γκούρμα με δυνατό σουτ που πήγε στο δεξί "παραθυράκι". Από αριστερά ο Μόνχε έδωσε στον Νικολιά, αυτός έστρωσε στον Γκούρμα και ο τελευταίος έπιασε φοβερό σουτ, δύο μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια δεξιά.
42' Δοκάρι για την Ξάνθη. Φοβερό σουτ του Κάλβο εκτός μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να αλλάζει πορεία στον αέρα και να σταματάει στη συμβολή των δοκών. 
43' Κίτρινη κάρτα για τον Ρόκα.
45' Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.
45'+3' Κίτρινη κάρτα στον Μελίσση.
45'+3' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΘΝΗ. Ο Κάλβο εκτέλεσε φάουλ με ωραία σέντρα, η άμυνα αδράνησε και ο Γούτας με κεφαλιά σκόραρε.
Ο σκόρερ είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ, που δεν υποδείχθηκε. Κακή εκτίμηση της φάσης και από τον Γκίτκο που θα μπορούσε να αποκρούσει καθώς η κεφαλιά δεν ήταν δυνατή ούτε μακρυά από το σώμα του.

Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στατιστικά α' ημιχρόνου
Τελικές (στην εστία): Ολυμπιακός Βόλου: 5 (1)-Skoda Ξάνθη: 6 (2)
Αποκρούσεις: Ολυμπιακός Βόλου: 1-Skoda Ξάνθη: 0
Δοκάρια: Ολυμπιακός Βόλου: 0-Skoda Ξάνθη: 1
Κόρνερ: Ολυμπιακός Βόλου: 0-Skoda Ξάνθη: 3
Οφσάιντ: Ολυμπιακός Βόλου: 0-Skoda Ξάνθη: 0
Φάουλ: Ολυμπιακός Βόλου: 6-Skoda Ξάνθη: 8
Κίτρινες/Κόκκινες: Ολυμπιακός Βόλου: 2/0-Skoda Ξάνθη: 0/0
Κατοχή μπάλας:
Ολυμπιακός Βόλου: 44%-Skoda Ξάνθη: 56%

Με ιαχές "πουλημένε, πουλημένε" υποδέχθηκαν οι φίλοι του Ολυμπιακού Βόλου τον διαιτητή Σιδηρόπουλο.

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους.
47' Σκληρό φάουλ του Παΐτο στον Νικολιά που αφήνει ατιμώρητο ο Σιδηρόπουλος.
47' Κίτρινη κάρτα στον Αρβανίτη.
48' Κόκκινη κάρτα στον Μάνταλο, απευθείας για χτύπημα εκτός φάσης στον Ζέρη.
Τον Βολιώτη παίκτη έσπρωξε στο λαιμό τόσο ο Μάνταλος όσο και ο Βασιλακάκης. Τελικά τιμωρήθηκε μόνο ο Μάνταλος.
55' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Ράνος στη θέση του Μαρίν.
56' Καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Ζέρη, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποιος συμπαίκτης του κι ενώ ο Κυριακίδης έκανε άστοχη έξοδο.
62' Ο Γκούρμα δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε υπό την πίεση του Γούτα.
66' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου. Από εξαιρετική πάσα του Μόνχε, ο Νικολιάς "άδειασε" τον Μπέρτο κι έστρωσε στον Πινδώνη που σούταρε στην ευθεία της εστίας εκτός μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.
70' Στα 70 λεπτά, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν 373κλεψίματα έναντι 16 της Ξάνθης, ενδεικτικό του γεγονότος ότι οι "ερυθρόλευκοι" πάνε πρώτοι στην μπάλα, παίζουν με πάθος.
71' Σουτ του Νικολιά από πλάγια και δύσκολη θέση απέκρουσε ο Κυριακίδης με εκτίναξη.
76' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μπρέσκα στη θέση του Νικολιά που είχε πολύ καλή παρουσία στον αγώνα κι αποχωρεί τραυματίας.
80' Φάουλ του Κάλβο από τα 29 μέτρα, έδιωξε ο Γκίτκος με γροθιές.
82' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ. Σέντρα του Κάλβο από τα δεξιά, ο Ράνος πήρε κεφαλιά-ψαράκι και έκανε το 1-2. Ο Κάλβο βγάζει ανενόχλητος τη σέντρα και ο Μελίσσης χάνει τον Ράνο που πάει πρώτος στην μπάλα.
82' Κίτρινη κάρτα στον Ράνο.
86'
Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Ο Ιωάννου στη θέση του Μόνχε και ο Κατσίκης στη θέση του Ζέρη που ήταν στους διακριθέντες του Ολυμπιακού.
87' Κίτρινη κάρτα στον Παΐτο.
88' Μεγάλη ευκαιρία για το 2-2. Από σέντρα-σουτ του Κατσίκη από τα δεξιά, ο Ιωάννου δεν μπόρεσε με προβολή να βρει την μπάλα μπροστά στο τέρμα!
90' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Βάλλας στη θέση του Παΐτο.
90' Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.
90'+1' Τεράστια ευκαιρία! Ο Μπρέσκα γύρισε στον Ιωάννου, που σούταρε με τη μία σχεδόν από τη μικρή περιοχή και χωρίς πίεση, με τον Κυριακίδη να κάνει μεγάλη απόκρουση. Μολονότι πήγαινε προς την άλλη πλευρά, στάθηκε όρθιος και έκανε τη σπουδαία επέμβαση.
90'+4' Αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Χοσέμι στη θέση του Κάλβο.
90'+5' Κίτρινη κάρτα στον Ντε Γκούζμαν.
90'+6' Τελευταία φάση του αγώνα, με φάουλ για τον Ολυμπιακό. Σεντράρει ο Κατσίκης, η μπάλα περνάει από όλους και ο Βάλλας την διώχνει κόρνερ που δεν υποδεικνύει όμως ο Σιδηρόπουλος.
90'+7' Κίτρινη κάρτα στον Κυριακίδη.

Λήξη του αγώνα στο 98'. Η Ξάνθη κέρδισε 2-1 με ανατροπή στο σκορ και παραμένει στη Σούπερ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε καλή απόδοση, όμως προδόθηκε από δύο αμυντικά λάθη. 

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Γιαλούσης, Κατσιαρός, Αρβανίτης, Μελίσσης, Πινδώνης, Ρόκας, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (86' Ιωάννου), Νικολιάς (76' Μπρέσκα), Γκούρμα.
Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Βασιλάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (55' Ράνος), Παΐτο (90' Βάλλας), Σολτάνι.

Media

Last modified onWednesday, 11 June 2014 22:59