noodles volos banner

Τζαναβάρας: "Η Νίκη είναι μια πρόκληση για εμένα και θα πετύχω"

Να σταθούν όλοι δίπλα στην ομάδα ζήτησε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, ο οποίος ανέφερε ότι γνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, αλλά μπορεί να βγει από αυτή με σκληρή δουλειά. Ο έμπειρος τεχνικός, που επιστρέφει στον πάγκο της Νίκης ύστερα από περίπου ένα χρόνο, επισήμανε ότι η διακοπή είναι πολύ θετική ώστε να δουλέψει με τους παίκτες γιατί χρειάζεται βελτίωση σε άμυνα κι επίθεση. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Παναγιθώτης Τζαναβάρας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του:

"Χαίρομαι που είμαι εδώ, δεν πέρασε άλλωστε και πολύς καιρός. Ξέρω γιατί είμαι εδώ. Ευχαριστώ τον πρόεδρο για την πρόταση, ήρθα για πολύ σκληρή δουλειά, ήρθα για πόλεμο. Η ομάδα μας χρειάζεται όλους, είναι σε δύσκολη στιγμή και πρέπει όλοι μας να την βοηθήσουμε. Είναι πάρα πολύ νωρίς για κλάματα, η ομάδα θα βελτιωθεί και θα διεκδικήσει τον στόχο της με πολλές αξιώσεις. Τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει να είμαστε από πάνω από την ομάδα όλοι. Έχουμε να κάνουμε με νεαρά παιδιά, άλλη κατάσταση που χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια και η αυτοπεποίθηση έρχεται δια μέσου της προπόνησης και μετά μέσα από τα αποτελέσματα. Για να έρθουν τα καλά αποτελέσματα, η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί στο παιχνίδι της σε αρκετά πράγματα. Για αυτό είμαι εδώ, για να διεκδικούμε κάθε Κυριακή το καλύτερο από κάθε ματς. Είναι καλό που υπάρχει η διακοπή, μας δίνει ευκαιρία να δουλέψουμε καλύτερα. Είναι νωρίς ακόμη, είναι όλα θέμα δουλειάς και πίστης. Εγώ χρειάζομαι τη βοήθεια του κόσμου, να είναι κοντά στην ομάδα, υπάρχει πολύ χρόνος".

Για την αγωνιστική εικόνα της Νίκης, είπε: "Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Πέτυχε 2 τέρματα και έχει δεχθεί 12. Και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού χρειάζεται βελτίωση. Έχω αρχίσει προσωπικές συνεντεύξεις, μου αρέσει ο ποδοσφαιριστής να παίζει στη θέση του. Να τους δουλεύω πάνω στη θέση τους, στην τακτική και την κατάσταση της θέσης του. Θα υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι στην ομάδα. Θα πρέπει να εντοπίσουμε το πρόβλημα, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες μας. Μου αρέσει το παιχνίδι κατοχής. Μπορεί στο πρώτο διάστημα να μην το καταφέρουμε, χρειάζεται χρόνος για αυτό. Ίσως φέτος είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να έχουμε τρομερή ισορροπία στην άμυνα και την επίθεση. Επείγει να βρω ένα σταθερό σχηματισμό που θα παίζει και θα έχει αυτοματισμούς, η ομάδα έχει ανάγκη για βαθμούς, δεν μπορούμε να κάνουμε πειράματα σε αυτή τη φάση. Με τον Πανθρακικό η ομάδα θα έχει διαφορετικό πρόσωπο, κάθε εβδομάδα θα εξελίσσεται σε κάθε παιχνίδι".

Για τον Ροτζέριο που μέχρι τώρα είχε μικρή συμμετοχή και τους παίκτες, απάντησε: "Ο Ροτζέριο είναι ένας έμπειρος παίκτης ρυθμού και ψυχολογίας, παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβάζει το ρυθμό του. Πάνω από όλα η ομαδικότητα, οι παίκτες θα παίζουν για την ομάδα και όχι για τον εαυτό τους. Όλοι θα είναι έτοιμοι και θα δίνουν το 100% στην προπόνηση. Όσοι δεν είναι έτοιμοι, θα ετοιμάζονται για όταν θα πάρουν την ευκαιρία τους. έρω που ήρθα και γιατί ήρθα. Είναι μια πρόκληση για εμένα, ένα στοίχημα και θα το πετύχω. Όλοι μαζί. Πιο πολύ τώρα να βοηθήσουμε όλοι μαζί να βγούμε από τη δύσκολη στιγμή".