noodles volos banner

Tα έσοδα των ομάδων της Football League

Μπορεί ακόμα να μην έχουν δει το χρώμα του χρήματος στη Β’ Εθνική από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα χορηγικά προγράμματα του ΟΠΑΠ, αλλά η κατάσταση ως προς τα προσδοκώμενα έσοδα έχει ήδη διαμορφωθεί… «Κύριοι, να υπολογίσετε ότι σε ένα γενικότερο πλαίσιο τα χρήματα που θα πάρετε τελικά θα είναι περίπου ίδια με τα περσινά», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής Σπύρος Καλογιάννης στο τελευταίο Δ.Σ. της διοργανώτριας, στο οποίο αποφασίσθηκε και η έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Το ποσό που θα πάρουν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας δεν είναι ενιαίο. Και αυτό γιατί οι ΠΑΕ είναι χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες ως προς τα χρήματα που θα πάρουν τόσο από τον ΟΤΕ TV όσο και από τον ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, υπάρχουν διάφορα κριτήρια για να είναι κάποιος στην πρώτη κατηγορία ή σε χαμηλότερη. Ένα βασικό είναι αν μια ΠΑΕ προέρχεται από τη Σούπερ Λίγκα (κάτι που ισχύει μόνο για τον Απόλλωνα Σμύρνης - ο Άρης υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική αυτοβούλως) και η εμπορικότητα (εκεί ανήκουν επί παραδείγματι η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Ηρακλής).

Έτσι, το συνολικό ποσό που θα πάρει κάθε ομάδα κυμαίνεται τελικά από 180.000 έως 250.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, τα ποσά στα τηλεοπτικά ξεκινούν από 90.000 ευρώ ως πάγια αποζημίωση στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας κριτηρίων και φτάνουν μέχρι τις 60.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα δοθούν φιξ για τα δύο πρώτα ματς που θα μεταδοθούν, ενώ από εκεί και πέρα κάθε επιπλέον παιχνίδι με τηλεοπτική κάλυψη θα δίνει 7.000 ευρώ έξτρα στην ομάδα. Αντίστοιχα, στον ΟΠΑΠ τα ποσά ξεκινούν στις 150.000 ευρώ και πέφτουν μέχρι τις 115.000 ευρω.

Τα περισσότερα έσοδα, πάντως, λόγω της παρουσίας του πέρσι στη μεγάλη κατηγορία αναμένεται να τα έχει ο Απόλλων Σμύρνης, που θα μαζέψει κοντά στα 250.000 ευρώ συνολικά από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ΤV, ενώ σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το ποσό των 75.000 ευρώ που του έβγαλε ως μπόνους με αφορμή τον υποβιβασμό του στη Β' Εθνική το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

a-sports.gr