noodles volos banner

Οι αλλαγές πήραν το ντέρμπι!!! (video)

Με γκολ από τις "χρυσές" αλλαγές του Νίκου Παντέλη, του Θέου στο 77' και του Νικολιά στο 90ό λεπτό, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε το θεσσαλικό ντέρμπι και πέτυχε μεγάλη νίκη, βαθμολογικής σημασίας και όχι μόνο... Μοιρασμένο το παιχνίδι, η βολιώτικη ομάδα είχε την ουσία και πανηγύρισε με τους φίλους της το σπουδαίο τρίποντο.

O Νίκος Παντέλης είχε στο αρχικό σχήμα και τον Ρόκα και τον Κορνελάτο που επέστρεψαν ύστερα από καιρό στην αγωνιστική δράση. Έτσι στην ενδεκάδα ήταν ο Κασμερίδης κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Ζέρης κι αριστερά ο Μαργαρίτης με στόπερ τους Μακρυδημήτρη, Γιαλούση. Το αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ρόκας, Κορνελάτος, στις πτέρυγες Πινάρες και Μπιτάνγκ, με τον Μέζα σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Κούτσι.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου πατούσε καλύτερα, είχε κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να βρει πολλές ευκαιρίες. Ένα σουτ του Μπιτάνγκ στο 11' που έφυγε λίγο άουτ ήταν η πρώτη καλή φάση, ενώ εντυπωσιακό εναέριο σουτ του Κούτσι με κατεύθυνση προς το τέρμα, χτύπησε στο κεφάλι του Μουλόπουλου και πέρασε κόρνερ. Ο Φινλανδός επιθετικός είχε άλλες δύο ευκαιρίες να σκοράρει, στο 33' και 40ο λεπτό, αλλά μέσα στην περιοιχή δεν είχε καλά τελειώματα, ενώ στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ φάνηκε απειθλητική όταν φάουλ του Στεφανίδη κόντραρε, η μπάλα άλλαξε λίγο πορεία και έδιωξε ο Κασμερίδης.

Στην επανάληψη, η μεγάλη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ. Στο 51' ο Περίκο βγήκε απέναντι από τον Κασμερίδη και σούταρε, με τον Ζέρη να βάζει την τελευταία στιγμή το σώμα του όπου σταμάτησε η μπάλα. Στη συνέχεια οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να γίνουν πιο επιθετικοί και σε αυτό βοήθησαν οι αλλαγές του Παντέλη. Πρώτα πέρασε στο ματς ο Νικολιάς αντί του Μπιτάνγκ και έπειτα ο Θέος αντί του Ρόκα. Ο Θέος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 76' και στο επόμενο λεπτό σκόραρε!
Η φάση ξεκίνησε με δική του σέντρα που έδιωξαν ασταθώς οι αμυντικοί. Ο Νικολιάς προσπάθησε με κλειστή ντρίμπλα να μπει στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Θέο και αυτός με δυνατό σουτ, νίκησε τον Αποστολίδη για το 1-0. Και η νίκη επισφραγίστηκε λίγο πριν τη λήξη. Στο 90ό λεπτό, ο Μέζα πήρε ωραίαμ την μπάλα, προχώρησε και σέντραρε, με τον επερχόμενο στη μικρή περιοχή Νικολιά να καρφώνει την μπάλα στα δίχτυα!

Οι κυριότερες στιγμές του αγώνα:
5' Σουτ εκτός περιοχής του Πινάρες έφυγε άουτ.
11' Δυνατό σουτ του Μπιτάνγκ μέσα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
27' Σέντρα του Πινάρες, ο Κούτσι έκανε βολ-πλανέ, η μπάλα κόντραρε στον Μουλόπουλο κι έφυγε κόρνερ.
33' Από λάθος στην άμυνα, επωφελήθηκε ο Κούτσι, που καθυστέρησε όμως και έβαλε την κόντρα ο Σαρακατσάνος.
40' Σέντρα του Μέζα, η μπάλα έφθασε στον Κούτσι που σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ αφού κόντραρε στο σώμα του Πινδώνη.
44' Σουτ του Μπιτάνγκ από το ύψος του πέναλτι ήταν τελείως άστοχο.
45'+1' Κίτρινη κάρτα στον Στεφανίδη.
45'+3' Kίτρινη κάρτα στον Πινδώνη.
45'+6' Mακρινή εκτέλεση φάουλ του Στεφανίδη, κόντραρε στο τείχος κι απέκρουσε ο Κασμερίδης.
46' Aλλαγή για τη Λάρισα. Ο Μελισσάς στη θέση του Κοντοδήμου.
48' Κίτρινη κάρτα στον Κούτσι.
51' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Περίκο και Στεφανίδης έπαιξαν το "ένα-δύο" στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Περίκο βγήκε απέναντι από τον Κασμερίδη και σούταρε, με τον Ζέρη να βάζει την τελευταία στιγμή το σώμα του όπου σταμάτησε η μπάλα.
54' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Νικολιάς στη θέση του Μπιτάνγκ.
55' Κίτρινη κάρτα στον Γιαλούση.
59' Aλλαγή για τη Λάρισα. Ο Μπλέντι στη θέση του Μπιλά.
64' Από πάσα του Πινάρες, διαγώνιο σουτ του Μέζα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Αποστολίδη.
66' Κίτρινη κάρτα στον Μαργαρίτη.
67' Συρτό σουτ του Κορνελάτου εκτός μεγάλης περιοχής, δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη. Η μπάλα έφυγε άουτ.
71' Αλλαγή για τη Λάρισα. O Bερδού στη θέση του Τσιλιγκίρη.
75' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Θέος στη θέση του Ρόκα.
76' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Θέος έκανε τη σέντρα και η άμυνα έδιωξε ασταθώς. Ο Νικολιάς στα όρια της μεγάλης περιοχής θέλησε να κάνει ντρίμπλα, η μπάλα έφθασε στον Θέο που με δυνατό σουτ στη γωνία νίκησε τον Αποστολίδη και έγραψε το 1-0, ένα λεπτό αφότου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο!
90' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛ για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μέζα ξέφυγε ωραία από τον αντίπαλό του, σέντραρε και ο Νικολιάς με κεφαλιά, χωρίς πίεση από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το 2-0.
90' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μπάρμπας στη θέση του Μέζα.

Συνθέσεις
Ολυμπιακός Βόλου: 
Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Μακρυδημήτρης, Γιαλούσης, Ρόκας (75' Θέος), Κορνελάτος, Πινάρες, Μέζα (90' 90' Μπάρμπας), Μπιτάνγκ (54' Νικολιάς), Κούτσι.
ΑΕΛ: Αποστολίδης, Μουλόπουλος, Κοντοδήμος (46' Μελισσάς), Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Νεμπεγλέρας, Πινδώνης, Μπίλα (59' Μπλέντι), Στεφανίδης, Περίκο, Τσιλιγκίρης (70' Βερδού).

 

Media

Last modified onSunday, 09 November 2014 21:06