noodles volos banner

"Χτύπησε" δύο φορές ο Ολυμπιακός

Δύο φορές "χτύπησαν" οι "ερυθρόλευκοι" και πήραν δίκαια το τρίποντο. Στο 38ο λεπτό με τον Διαμαντόπουλο και στο 71ο με τον Νικολιά. Κέρδισαν 2-0 τη μαχητική Αναγέννηση Καρδίτσας χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης και σκαρφάλωσαν στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα στη λήξη του πρώτου γύρου. Ντεμπούτο για τους τρεις νεαποκτηθέντες παίκτες που ήταν στην αποστολή.

 

Bασικός ο Ιντζίδης
Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε μόνο μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Δευτέρας κόντρα στον Εθνικό Σερρών κι αυτή αναγκαστική λόγω της τιμωρίας του Γιαλούση. Στη θέση του ξεκίνησε ο Ιντζίδης στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κασμερίδης, στην άμυνα δεξιά ο Ζέρης κι αριστερά ο Μαργαρίτης, με στόπερ τους Μπάρμπα, Ιντζίδη. Στη μεσαία γραμμή οι Ρόκας, Μαρτίνεθ σε ανασταλτικό ρόλο, οι Μπιτάνγκ, Νικολιάς στις πτέρυγες και ο Θέος πιο κοντά στον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Μέτρια εμφάνιση αλλά 1-0 με Διαμαντόπουλο
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν μέτρια παρουσία. Μπλοκαρίστηκαν από την πίεση των παικτών της Αναγέννησης, με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι να είναι αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα της Καρδίτσας έφθασε σε αρκετές περιπτώσεις στα καρέ του Κασμερίδη χωρίς να έχει τη λεγόμενη κλασική ευκαιρία.
Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι το πρώτο σουτ από πλευράς Ολυμπιακού έγινε στο 28ο λεπτό από τον Μαρτίνεθ και ήταν άστοχο από μακρινή απόσταση. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Μπάρμπας (που αγωνίστηκε με πυρετό) αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και στη θέση του μπήκε ο Καρράς, που αγωνίστηκε στο δεξιό άκρο της άμυνας, περνώντας κεντρικά ο Ζέρης. Στο ίδιο λεπτό καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού όταν από κόρνερ του Μαρτίνεθ, ο Ιντζίδης πήρε κεφαλιά και ο Παπαργυρίου έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή.
Σταδιακά οι παίκτες του Ελευθερόπουλου ανέβασαν στροφές και έφθασαν στο 1-0 στο 38ο λεπτό. Ο προωθημένος Ρόκας έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και πάσαρε αριστερά του στον Διαμαντόπουλου. Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού υποδέχθηκε ωραία την μπάλα, έκανε προσποίηση και την έφερε στο αριστερό του πόδι, στέλνοντάς την με σουτ στα δίχτυα. Ήταν το όγδοο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα για τον πρώτο σκόρερ του Βορείου Ομίλου -και της κατηγορίας πλέιν-και αποκάλυψη της ερυθρόλευκης ομάδας, που στη μοναδική φάση που του παρουσιάστηκε, είχε εξαιρετικό τελείωμα.
Μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο παρά μόνο μία κεφαλιά του Οικονόμου σε κόρνερ της Αναγέννησης που δεν ανησύχησε τον Κασμερίδη. Οι "ερυθρόλευκοι" χωρίς να πιάσουν υψηλά στάντα απόδοσης, με τους ανασταλτικούς χαφ να μένουν αρκετά πίσω, τα μπακ να μην προωθούνται και τους Μπιτάνγκ, Νικολιά, Θέο να μην έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι βάζοντας τις βάσεις για το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Απόκρουση Κασμερίδη, γκολ ο Νικολιάς στο ίδιο λεπτό
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια φάση ...από το πουθενά για την Αναγέννηση καθώς στο 57' ο Ζέρης επέστρεψε την μπάλα προς τον Κασμερίδη με κατεύθυνση προς τα δίχτυα και ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έδιωξε σε κόρνερ με κεφαλιά-ψαράκι. Λίγο αργότερα, ο Τριανταφυλλάκος αποτέλεσε τη δεύτερη κίνηση της τεχνικής ηγεσίας αντί του Ρόκα και έτσι, ο νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός κατέγραψε την πρώτη του εμφάνιση με τη βολιώτικη ομάδα.
Στο 63' έγινε η πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη από πλευράς "ερυθρολεύκων" στα καρέ της Αναγέννησης. Ο Νικολιάς απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Οικονόμου και σούταρε δυντά από πλάγια δεξιά θέση, μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουτσόπουλος απέκρουσε με τα χέρια σε κόρνερ.
Το 2-0 έγινε στο 71' από τον Νικολιά κι ενώ λίγο νωρίτερα έχασε ευκαιρία ο Διαμαντόπουλος αλλά η Αναγέννηση είχε κλασική φάση για γκολ. Πρώτα οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα σε αντεπίθεση με τον Γκουγκούδη να κλέβει την μπάλα από τον Ιντζίδη και να πασάρει στον Μαυριά που απέναντι από τον Κασμερίδη νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Διαμαντόπουλος είχε κεφαλιά από καλή θέση που απέκρουσε με το κεφάλι ο Στάμος και στο ίδιο λεπτό, οι "ερυθρόλευκοι" έφθασαν στο 2-0 καθαρίζοντας στην ουσία το ματς... Ο Καρράς πέρασε πολύ ωραία κάθετη πάσα για τον Νικολιά που ξεχάστηκε από το κεντρικό δίδυμο των φιλοξενούμενων και αυτός με εύστοχο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το ...μισό γκολ ανήκει στον Καρρά που από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, είχε πολύ καλή παρουσία αφήνοντας σε αρκετές περιπτώσεις τη θέση του για να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Και η ασίστ ήταν επιβράβευση της καλής εμφάνισής του. 
Στο 75ο λεπτό ο Μπαλντοβαλίεφ έγινε η τρίτη αλλαγή του Ελευθερόπουλου και έτσι, και τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα που μπήκαν στην αποστολή του σημερινού αγώνα, πήραν χρόνο συμμετοχής.
Χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός έφθασε δίκαια στη νίκη εκμεταλλευόμενος τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε και την εκτελεστική δεινότητα του Διαμαντόπουλου που άνοιξε το σκορ προς το φινάλε του πρώτου μέρους και του Νικολιά που δεν λάθεψε όταν βρέθηκε σε θέση βολής μετά την ασίστ του Καρρά στα μισά του β' μέρους. Έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν ιδανικά τον πρώτο γύρο με δεύτερη σερί νίκη εντός έδρας και σκαρφάλωσαν στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 20 βαθμούς έναντι 19 της ΑΕΛ και 18 της Ζακύνθου που ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο νησί το προσεχές Σάββατο.

Οι κυριότερες φάσεις της αναμέτρησης
3' Ο Μαυριάς ξεκίνησε ατομική προσπάθεια από το κέντρο, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό, στην πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ του Κασμερίδη.
14' Κίτρινη κάρτα στον Μπιτέλη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ρόκα.
16' Σε καλή θέση ο Παναγιωτόπουλος μέσα στη μεγάλη περιοχή, δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και μάζεψε εύκολα την μπάλα ο Κασμερίδης.
19' Ωραία ντρίμπλα και παράλληλη σέντρα του Μαυριά, έκοψε σε κόρνερ ο Μπάρμπας προ του Παναγιωτόπουλου στη μικρή περιοχή.
23' Σουτ του Μίχου εκτός μεγάλης περιοχής, έδιωξε σε κόρνερ ο Κασμερίδης.
28' Πρώτο σουτ για τον Ολυμπιακό, μακρινό από τον Μαρτίνεθ που δεν ανησύχησε τον Κουτσόπουλο.
30' Κίτρινη κάρτα στον Μαρτίνεθ για δυνατό μαρκάρισμα στον Μπιτέλη.
31' Ο Μπιτάνγκ μπήκε στη μεγάλη περιοχή αλλά βγήκε πλάγια και κέρδισε κόρνερ. Από την εκτέλεση του Μαρτίνεθ, κεφαλιά του Ιντζίδη απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή ο Παπαργυρίου στην καλύτερη φάση του Ολυμπιακού Βόλου.
38' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Ρόκας έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από τη μεγάλη περιοχή, πάσαρε αριστερά του στον Διαμαντόπουλο και ο πρώτος σκόρερ των "ερυθρολεύκων" σούταρε συρτά κι εύστοχα για το 1-0.
44' Κίτρινη κάρτα στον Θέο για "θέατρο" μέσα στη μεγάλη περιοχή.
45'+1' Ύστερα από κόρνερ των φιλοξενούμενων, ο Οικονόμου έπιασε χωρίς πίεση κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι που έφυγε άουτ.

 

49' Κίτρινη κάρτα στον Μπιτάνγκ για κράτημα στον Μπιτέλη.
51' Κίτρινη κάρτα στον Κουλίδη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Καρρά.
56' Μεγάλη ευκαιρία από το πουθενά για την Καρδίτσα. Ο Ζέρης έκανε λανθασμένο γύρισμα προς τα πίσω με κατεύθυνση της μπάλας στο τέρμα, αλλά ο Κασμερίδης έδιωξε με κεφαλιά-ψαράκι σε κόρνερ.
63' Κίτρινη κάρτα στον Βουτσιά για διαμαρτυρία.
63' Πρώτη φάση του Ολυμπιακού στο β' μέρος. Σε αντεπίθεση, ο Νικολιάς πήρε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε ωραία τον Οικονόμου και σούταρε δυνατά από πλάγια δεξιά θέση, με τον Κουτσόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ με τα χέρια.
67' Εκτέλεση φάουλ του Μαρτίνεθ, ο Διαμαντόπουλος πήρε τη γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
70' Κλασική ευκαιρία για την Αναγέννηση. Ο Μπιτέλης έκλεψε την μπάλα από τον Ιντζίδη στο χώρο του κέντρου, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Μυαριά που βρέθηκε απέναντι από τον Κασμερίδη. Το σουτ του νεαρού παίκτη απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.
70' Κεφαλιά από κοντά του Διαμαντόπουλου απέκρουσε λίγο πριν τη γραμμή ο Στάμος.
71' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό. Φοβερή κάθετη πάσα του Καρρά, έβγαλε μόνο του σε θέση τετ-α-τετ τον Νικολιά που δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0.
79' Ατομική προσπάθεια και σουτ του Θέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Κουτσόπουλος.
83' Ο Θέος ελίχθηκε ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους, έκανε το σουτ και η μπάλα αφού κόντραρε, κατέληξε σε κόρνερ.

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Κασμερίδης, Ζέρης, Μαργαρίτης, Ιντζίδης, Μπάρμπας (31' Καρράς), Ρόκας (59' Τριανταφυλλάκος), Μαρτίνεθ, Μπιτάνγκ, Νικολιάς, Θέος, Διαμαντόπουλος (75' Μπαλντοβαλίεφ).
Αναγέννηση Καρδίτσας: Κουτσόπουλος, Σάββας, Παπαργυρίου (81' Τζάνης), Στάμος, Οικονόμου (73' Τζέκος), Κουλίδης, Γκουγκούδης, Μίχος (40' Βουτσιάς), Μπιτέλης, Μαυριάς, Παναγιωτόπουλος.

 

Last modified onMonday, 19 January 2015 20:09