noodles volos banner

Έχει βρει το δρόμο του...

Με ιδανικό τρόπο ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό Βόλου αφού η ερυθρόλευκη ομάδα ανέβηκε στην 3η θέση της κατάταξης του Βορείου Ομίλου με δύο στη σειρά εντός έδρας νίκες και αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων.

Ήταν ένας γύρος με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση και τα αποτελέσματα, που δεν ξεκίνησε καλά αλλά η ομάδα δείχνει να έχει βρει το δρόμο της. Η άτυχη πρεμιέρα με το 0-2 στο ΕΑΚ από τη Ζάκυνθο επηρέασε αρνητικά τους "ερυθρόλευκους" και ήρθε η ήττα στη συνέχεια στο Καυτανζόγλειο να μεγαλώσει την απογοήτευση. Στο ματς της 3ης αγωνιστικής, ο Απόλλων 1926 προηγήθηκε 1-2 στο ΕΑΚ, όμως οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το πρώτο τους τρίποντο στη σεζόν (τα γκολ οι Κούτσι, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ) αρχίζοντας ένα θετικό σερί. Ισοπαλία στον Εύοσμο κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα (1-1, Κούτσι), νίκη στο μεγάλο ντέρμπι επί της Λάρισας (2-0, Θέος, Νικολιάς), διπλό στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό (0-1, Διαμαντόπουλος) ήταν αποτελέσματα που βελτίωσαν τη βαθμολογική θέση του Ολυμπιακού.
Στη Λαμία, η ομάδα ηττήθηκε με 2-1 (Διαμαντόπουλος) χάρη στο πέναλτι που δόθηκε εις βάρος της στις καθυστερήσεις κι ακολούθησε η ήττα-σοκ από τον ουραγό τότε Τύρναβο με 2-3 (Μακρυδημήτρης, Κούτσι) στο Βόλο που έφερε πίσω πάλι τους “ερυθρόλευκους”. Όμως έδειξαν χαρακτήρα. Πέρασαν με 1-2 από το Αιγίνιο (Διαμαντόπουλος 2), πήραν 1-1 στην Άμφισσα (Διαμαντόπουλος) από τον Φωκικό και αξιοποίησαν την έδρα τους, 3-2 τον Εθνικό Σερρών (Νικολιάς, Διαμαντόπουλος 2) και 2-0 την Αναγέννηση Καρδίτσας (Διαμαντόπουλος, Νικολιάς).

Συνολικός απολογισμός έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, τέρματα 18 υπέρ που συνιστούν την καλύτερη επίθεση του ομίλου και 15 κατά που είναι η δεύτερη χειρότερη άμυνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πρώτος γύρος κύλησε με τον Ολυμπιακό να αλλάζει τρεις προπονητές. Ο Νίκος Παντέλης κάθισε στον πάγκο σε πέντε αγώνες (2 νίκες, 1 ισοπαλία-2 ήττες), ο Γιώργος Κούτσης μάζεψε επίσης 7 βαθμούς (2 νίκες-1 ισοπαλία-2 ήττες), ενώ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει ξεκινήσει ιδανικά με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς.
Ο παίκτης-αποκάλυψη είναι ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος που έχει πετύχει 8 τέρματα και είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας (και στους δύο ομίλους, μαζί με τον Μπρέσεβιτς της ΑΕΚ), ενώ έχει ξεχωρίσει ο Θέος, σταθεροί σε απόδοση είναι οι Μαργαρίτης, Ζέρης, Γιαλούσης με πάντα χρήσιμο τον Στάθη Ρόκα που έχασε μεγάλο διάστημα στο ξεκίνημα λόγω τραυματισμού. Από εκεί και πέρα, δεν έχουν βοηθήσει σημαντικά οι ξένοι. Ο Πινάρες αποδεσμεύτηκε γρήγορα, ο Κούτσι έφυγε τον Ιανουάριο με μικρή συνεισφορά τριών τερμάτων, ο Μέζα έδειξε τις δυνατότητές του αλλά έχει χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα (χθες δεν αγωνίστηκε καθόλου), ο Μπιτάνγκ είναι βασικός, του λείπει όμως η ουσία στο παιχνίδι του, ο Μαρτίνεθ κάνει καλή δουλειά.
Ο Ολυμπιακός, μια καινούργια ομάδα τη φετινή σεζόν με παίκτες νεαρότερους σε ηλικία, κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα και ενισχυμένος στις μεταγραφές, είναι έτοιμος να διεκδικήσει το στόχο της εισόδου στα πλέι οφ. Έπιασε την τρίτη θέση και μπορεί να πάει ψηλότερα... Δίχως αμφιβολία, οι “ερυθρόλευκοι” μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να έχουν έναν καλύτερο δεύτερο γύρο ώστε να καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα του ομίλου. Κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα όπως είναι τα πλέι οφ.