noodles volos banner

Οι στιγμές, τα γεγονότα και τα ιδιαίτερα στοιχεία στη φετινή Α' ΕΠΣΘ

Η Α' ΕΠΣΘ μπορεί να μην ήταν τόσο ανταγωνιστική όσο προηγούμενα χρόνια αλλά έκρυβε δυνατές συγκινήσεις, για την πρωτιά του 1ου ομίλου αλλά και τον τελικό πρωταθλητή να κρίνεται στα πέναλτι αφού ο ΓΣΑ σκόραρε στην τελευταία φάση του δευτέρου τελικού. Σε όλη τη σεζόν διεξήχθησαν συνολικά 576 αγώνες και το magnesiasports σάς παρουσιάζει σήμερα μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα και στοιχεία που δημιούργησαν αίσθηση...

 

Το μεγαλύτερο σκορ του πρωταθλήματος σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου 2015 στον αγώνα ΑΕ Διμηνίου-Ιωλκός όταν η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου κέρδισε με 8-0.

Το καλύτερο παιχνίδι έγινε δίχως αμφιβολία στην πρεμιέρα και ήταν η επική ανατροπή του Θησέα στο ματς με τη Σκιάθο. Η “ματσάρα της δεκαετίας” όπως είχαμε χαρακτηρίσει τον αγώνα στον οποίον οι νησιώτες προηγήθηκαν 0-3 στο 9ο λεπτό και 0-4 στο 35ο, σκορ που παρέμεινε μέχρι το 69'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 3-4 μέσα σε ένα τέταρτο μέχρι το 83', είχαν δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφάρισαν στο 94ο και πήραν τη νίκη με γκολ στο επόμενο λεπτό!

Η μεγαλύτερη σε έκταση σκορ εκτός έδρας νίκη ανήκε στην Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου και ήταν το 1-7 επί της Μακρινίτσας μόλις στη 2η αγωνιστική. Η Μακρινίτσα ήταν “θύμα” πολλών μεγάλων σκορ, μεταξύ των οποίων και το 7-0 που δέχθηκε από τον Αστέρα. Συνολικά έντεκα παιχνίδια είχαν συνολικά επτά τέρματα. Εκτός από τα δύο προαναφερθέντα, τα υπόλοιπα ήταν: Μυρμιδόνες-ΕΜΑ 6-1, Δήμητρα-Αετός 6-1, Μακρινίτσα-Αίας 1-6, Ιωλκός-Σκιάθος 1-6, Άθλος-Αίας 1-6, Ηρακλής-Σαρακηνός 2-5, ΑΕ 2002-Σαρακηνός 3-4, Αίας-Αχιλλέας 3-4, Δημητριάς-Ιωλκός 4-3.

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στις 2 Νοεμβρίου ανάμεσα σε ΓΣ Αλμυρού και Αίαντα, η φιλοξενούμενη ομάδα της Σούρπης πήρε τρία πέναλτι τα οποία τα έχασε, και μαζί έχασε το ματς με 2-1. Τα χαμένα πέναλτι είχαν ο Κατσαβριάς στο 30' (απέκρουσε ο Πολυμέρου), ο Κοντογεωργάκης στο 42' (χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι) και ο Παπαδόπουλος στο 60' (χτύπησε πάλι στο οριζόντιο δοκάρι).

Μπαίνοντας αλλαγή στο ματς Μακρινίτσα-ΕΜΑ στο 65ο λεπτό ο Άρης Σαραφίδης, έπαιξε για τον υπόλοιπο αγώνα συμπαίκτης με τον αδερφό του Ευγένιο που ξεκίνησε βασικός αλλά κυρίως με τον πατέρα τους Γιάννη που υπερασπίζονταν την εστία της Μακρινίτσας. Πατέρας και δύο γιοι στην ίδια ενδεκάδα, κάτι που επαναλήφθηκε σε αρκετά παιχνίδια!

Η ΑΕ Διμηνίου είχε την καλύτερη άμυνα με μόνο 7 γκολ σε 22 ματς, κρατώντας ανέπαφη την εστία της σε 16 αγώνες! Δεν δέχθηκε γκολ σε όλα τα εκτός έδρας ματς του πρώτου γύρου και σε όλα τα εντός έδρας του δευτέρου γύρου. Καλύτερο σερί της χωρίς γκολ από την 8η έως την 16η αγωνιστική.

Όσον αφορά στους σκόρερ, είχαμε τριπλή συγκατοίκηση στην κορυφή καθώς ο Λευτέρης Δενελάβας του Σαρακηνού, ο Θανάσης Παπαδόπουλος του Αίαντα και ο Γιάννης Σκέμπι της Σκιάθου πέτυχαν από 23 γκολ.

Το γκολ από απευθείας φάουλ του Αναστασίου στο 100ό λεπτό του β' τελικού δύσκολα θα ξεχαστεί καθώς καθόρισε εν πολλοίς τη μοίρα της ομάδος του και της ΑΕ Διμηνίου για την κατάκτηση του τίτλου.

Στις 5/11, ο Παναγιώτης Κουντούρης σκόραρε με φάουλ πίσω από το κέντρο στον αγώνα Μακρινίτσα-Διαγόρας 1-1.

Ο Τάκης Τρόμπατζης ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που πάτησε στον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων της Α' ΕΠΣΘ αυτή τη σεζόν. Έκανε συμμετοχές με την Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου στον πρώτο γύρο σε ηλικία 50 ετών!

Ο Σκέμπι της Σκιάθου σημείωσε δύο φορές καρέ τερμάτων, στα ματς με τον Άρη (εντός 4-0 στην 5η αγωνιστική) και με τον Ηρακλή (εκτός 4-0 στην 23η).

Ο Λευτέρης Δενελάβας βγήκε αρχισκόρερ της κατηγορίας για τέταρτη φορά την τελευταία πενταετία και πέτυχε τη διάκριση με τρίτη διαφορετική ομάδα. Το είχε κάνει δύο φορές με τη φανέλα του Θησέα, πέρυσι με αυτή του Πυράσου και φέτος με τον Σαρακηνό. Πανηγύρισε γκολ για επτά συνεχόμενες αναμετρήσεις του Σαρακηνού.

Ιδιαίτερη στιγμή για τον Κούλη Παυλίδη της Δήμητρας καθώς λίγη ώρα πριν τον τελευταίο αγώνα της ομάδος του, η καλή του, τού έκανε πρόταση γάμου με πανό στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου!

Στο ματς Ηρακλής-Σαρακηνός 2-5, το τελευταίο γκολ σημειώθηκε όταν ο τερματοφύλακας του Ηρακλή εκνευρισμένος από τις υποδείξεις του διαιτητή, σούταρε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδος του κι ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη!

Πρωτοφανής η εμπιστοσύνη των διοικήσεων στους προπονητές. Μόνο έξι ομάδες άλλαξαν προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σταθεροί δηλαδή παρέμειναν στη θέση τους 19 προπονητές. Πέρυσι αυτό συνέβη, δηλαδή έναρξη και φινάλε περιόδου με τον ίδιο προπονητή, μόνο στις μισές ομάδες της κατηγορίας, στις οκτώ από τις δεκαέξι.

Πέντε σύλλογοι δεν είχαν εντός έδρας ήττα. Ήταν η ΑΕ Διμηνίου, ο Σαρακηνός, ο ΓΣ Αλμυρού, ο Αστέρας και ο Διαγόρας. 34 βαθμούς μάζεψε εντός έδρας η ΑΕ Διμηνίου από τους 36 που ήταν το απόλυτο, στους 32 σταμάτησε ο Αστέρας.

Ο Αργύρης Κυριάκος πήρε τίτλο πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και έκτη συνολικά στην καριέρα του.

Ο σύλλογος με τους περισσότερους σκόρερ ήταν ο ΓΣ Αλμυρού καθώς τα 60 γκολ του σημειώθηκαν από 19 διαφορετικούς παίκτες!!! Ακολούθησαν στον πλουραλισμό η Δήμητρα με 15, Αστέρας κι Αχιλλέας με 14. Η ομάδα με τους λιγότερους σκόρερ ήταν η Μακρινίτσα με 6.

Ο Γιώργος Καπούλας σημείωσε 8 γκολ αγωνιζόμενος στο σύλλογο του Στεφανοβικείου μόνο στο δεύτερο μισό της περιόδου.

Ο Μαγνησιακός είχε μόνο 6 βαθμούς στον πρώτο γύρο και συγκέντρωσε τετραπλάσιο αριθμό, 25 στο δεύτερο!

Στην 20ή αγωνιστική πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Α' ΕΠΣΘ η Ιωλκός. Συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία και γεύτηκε τη χαρά της νίκης αφού προηγουμένως είχε δώδεκα ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Στον αγώνα της πρεμιέρας, Πρωτεσίλαος-Αίας, για την ομάδα της Σούρπης την εστία υπερασπίστηκε ο μέσος Νίκος Χαλάτσης κι ενώ στον πάγκο υπήρχε τερματοφύλακας, ο Θεοδωρίδης ο οποίος μπήκε αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έπαιξε στην επίθεση!

Η Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου έβγαλε σχεδόν όλο το πρωτάθλημα με γκολκίπερ τον Καπαλίκα που δεν αγωνίζονταν σε αυτή τη θέση κι επέστρεψε να βοηθήσει το σύλλογο ενώ έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από την αγωνιστική δράση.

Δύο νίκες πήρε η Μακρινίτσα το πρωτάθλημα και ήταν με το ίδιο σκορ, 2-1. Η πρώτη στην 7η αγωνιστική και η δεύτερη στην τελευταία. Μεσολάβησαν 16 αγώνες χωρίς νίκη με δεκαπέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Ο Άρης Μελισσατίκων κέρδισε στην πρεμιέρα του β' γύρου και έκτοτε δεν το πέτυχε ξανά αφού είχε σερί με επτά ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ο βαθμολογικά αδιάφορος Σαρακηνός έκοψε το δρόμο σε όλες τις ομάδες τίτλου καθώς στο β' γύρο νίκησε Θησέα, Διμήνι και πήρε ισοπαλία από τη Σκιάθο. Στον άλλον όμιλο, η Αγχίαλος, επίσης χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, ήταν ρυθμίστρια στην παραμονή αφού στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς, νίκησε Μακρινίτσα, Αχιλλέα και πήρε ισοπαλία στην Κερασιά.

Στην 19η αγωνιστική και ύστερα από οκτώ άσφαιρα ματς μακρυά από το Αχίλλειο σκόραρε η ομάδα του Αχιλλέα σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Στο ματς στις Μικροθήβες, αφού έχασε πέναλτι, το πέτυχε με έμμεσο φάουλ. Πάντως σκόραρε οκτώ φορές στις επόμενες τρεις εξόδους.

Μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας αξιοπερίεργο γεγονός της σεζόν της Α' ΕΠΣΘ με σχόλιο κάτω από το κείμενο

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

 

Last modified onTuesday, 28 April 2015 19:30