noodles volos banner

"Χωρίς άγχος θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια"

Ο ΓΣ Αλμυρού μπαίνει από σήμερα στην τελική ευθεία ενόψει του αγώνα στον Παλαμά. Σε παιχνίδια έξι αγωνιστικών, οι τέσσερις ομάδες θα μπουν στο μίνι πρωτάθλημα με 25% πιθανότητες για την πρώτη θέση. Φαβορί υπάρχουν αλλά προς το παρόν είναι μόνο στα λόγια. Μπορεί οι αντίπαλοι του ΓΣΑ να φαντάζουν δυνατοί έχοντας επενδύσει αρκετά χρήματα για την άνοδο, να έχουν στις τάξεις τους παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια έπαιζαν στη Β' και τη Γ' Εθνική, αλλά η αλμυριώτικη ομάδα θα κάνει τη δική της προσπάθεια για να ανατρέψει τα θεωρητικά δεδομένα. Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του σήμερα στο magnesiasports ο βασικός τερματοφύλακας του ΓΣΑ Σωτήρης Πλακαρός.

Αρχικά ανέφερε: “Η ομάδα μας θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια, πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που είναι φυσικά η πρώτη θέση και η άνοδος. Είμαστε αουτσάιντερ, σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και τους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν, αλλά δεν φοβόμαστε κάποια ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει το μεγάλο στόχο της περιόδου που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τώρα πάμε για το κάτι παραπάνω. Έχουμε τις δυνατότητες παρά το γεγονός ότι το μίνι πρωτάθλημα για την άνοδο προμηνύεται πολύ δυνατό τη φετινή σεζόν, δεν παραβλέπουμε τις δυσκολίες. Ωστόσο η άνοδος θα κριθεί στο γήπεδο και όχι στα λόγια”.
Αναφορικά με τις δυσκολίες, επισήμανε: “Σε τέτοιους αγώνες με συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη, θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως η εμπειρία, η φόρμα, το βάθος στον πάγκο, οι συγκυρίες, αστάθμητοι παράγοντες. Οι άλλες ομάδες έχουν τον τίτλο του φαβορί έχοντας επενδύσει περισσότερα χρήματα με παίκτες που αγωνίζονταν σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως τα φαβορί φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο. Παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα, θέλω να πω δηλαδή ότι δεν μας τρομάζει κάτι. Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας όπως το έχουμε σχεδιάσει”.
Τέλος, μίλησε για την πρεμιέρα και την αγωνιστική προτεραιότητα: “Ένα καλό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα είναι πολύ σημαντικό, βαθμολογικά καθώς ακολουθούν τρία παιχνίδια στο γήπεδό μας αλλά και ψυχολογικά. Είναι προτεραιότητά μας σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε καλή ομαδική αμυντική συμπεριφορά. Το μηδέν στην άμυνα μπορεί να αποτελέσει βάση για εμάς ώστε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε. Τα ματς θα είναι κλειστά στο σκορ, οι αντίπαλοι θα έχουν το άγχος κι εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα για να παραμείνουμε μέχρι τέλους στο παιχνίδι της ανόδου”.