noodles volos banner

Δύσκολες αποστολές για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League

Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται απόψε η φάση των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ, με το ελληνικό ενδιαφέρον να παραμένει έντονο καθώς οι τρεις ομάδας της χώρας μας δίνουν κρίσιμους αγώνες, οι οποίοι πιθανότατα θα αποδειχθούν καθοριστικοί για το μέλλον τους στην διοργάνωση.

Για τον 3ο όμιλο, ο πρωτοπόρος Αστέρας Τρίπολης που εντυπωσιάζει, δίνει το δυσκολότερο παιχνίδι του ως τώρα στο θεσμό, καθώς φιλοξενείται στο Λονδίνο από την Τότεναμ (22:05, ΑΝΤ1). Οι Άγγλοι χρειάζονται τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους, καθώς μετρούν ως τώρα δύο ισοπαλίες, ενώ, από την πλευρά τους οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη θα παίξουν «σφιχτά» με στόχο την ισοπαλία, την ώρα που τον άλλον αγώνα του ομίλου η Παρτιζάν θα υποδεχθεί στο Βελιγράδι την Μπεσίκτας. 

Για τον 5ο όμιλο ο Παναθηναϊκός (22:05, novasports2) έχει επίσης δύσκολη αποστολή, καθώς θα φιλοξενηθεί στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν, που είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν την εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ με 2-1 την περασμένη Κυριακή και να αποσπάσουν τουλάχιστον ένα βαθμό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ελπίδες για πρόκριση θα περιορισθούν στο ελάχιστο μιας και θα μετρούν τρεις συνεχείς ήττες. Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου η Εστορίλ υποδέχεται την Ντιναμό Μόσχας, με τους Ρώσους να έχουν την «πολυτέλεια» να παίξουν για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Για τον 11ο όμιλο ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί στην Τούμπα τη Φιορεντίνα (20:00, novasports2) με μοναδικό στόχο την νίκη, που θα τον κρατήσει «ζωντανό» στο κυνήγι της πρόκρισης. Οι Ιταλοί έχουν το απόλυτο με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες και δικαιολογούν τον τίτλο του φαβορί για την πρώτη θέση, ενώ στον άλλον αγώνα η Ντιναμό Μινσκ θα φιλοξενήσει στη Λευκορωσία την Γκινγκάμπ. 

Από τους υπόλοιπους ομίλους ξεχωρίζουν οι αγώνες Βιγιαρεάλ-Ζυρίχη και Γκλάντμπαχ-Απόλλων Λεμεσού (1ος όμιλος), Ίντερ-Σεντ Ετιέν (6ος), Σταντάρ Λιέγης-Σεβίλη (7ος), Λιλ-Έβερτον (8ος), Γιουνγκ Μπόις-Νάπολι (9ος) και Τραμπζονσπόρ-Λόκερεν (12ος).