noodles volos banner

Με μεγάλη εμφάνιση πήρε το ντέρμπι η Ρεάλ

Μεγάλη εμφάνιση από τη Ρεάλ Μαδρίτης η οποία επιβλήθηκε στο… ρελαντί της Μπαρτσελόνα με 3-1 για να μειώσει στον πόντο από την κορυφή της βαθμολογίας.

Αν υπήρχε μία ομάδα η οποία... καιγόταν στο μεγάλο ντέρμπι της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα για τη νίκη, τότε αυτή δεν ήταν άλλη από τη «βασίλισσα». Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν έχει περιθώρια για ήττα στο «Clasico» καθώς κάτι τέτοιο το πιθανότερο θα ήταν καταδικαστικό για τους «μερένγκες».

Η θέληση των γηπεδούχων, φάνηκε όμως και στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη και έφτασε με άνετο και δίκαιο τρόπο στη νίκη με 3-1 για να μειωθεί η απόστασή της από την κορυφή στον πόντο και να μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο στόχος της Μπαρτσελόνα, ήταν να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της και να μπορέσει να σταματήσει τη φόρα που θα είχε από τον ενθουσιασμό του κοινού. Κάτι που συνέβη κιόλας καθώς μόλις στο τέταρτο λεπτό η ομάδα του Λουίς Ενρίκε προηγήθηκε στο σκορ.

Ο Νεϊμάρ πήρε την μπάλα από τα πλάγια για να συγκλίνει στο κέντρο και με ωραίο πλασέ να ανοίγει το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβασε την απόδοσή της και είχε απίστευτη ευκαιρία με τον Μπενζεμά ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι δύο φορές στην ίδια φάση.

Στη συνέχεια, ο Μέσι (22’) έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να κάνει το 2-0, ωστόσο από το ένα μέτρο είδε τον Κασίγιας να αποκρούει σε κόρνερ.

Η απάντηση της Ρεάλ, ήρθε στο 35’ όταν ο Πικέ με… χαζό πέναλτι έδωσε τη ευκαιρία στον Ρονάλντο να ευστοχήσει και να φέρει το ματς στα ίσια. Στο δεύτερο μέρος οι «μερένγκες» μπήκαν από νωρίς δυνατά για να μπορέσουν να φτάσουν στη γρήγορη ανατροπή.

Αυτό έγινε στο 50’ όταν μετά από κόρνερ ο Πέπε πήδηξε μόνος του και με καρφωτή κεφαλιά έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Όπως ήταν φυσικό, από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα θα έβγαινε στην επίθεση αφήνοντας μοιραία κενούς χώρους στην άμυνά της.

Αυτούς εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ και στο 61’ με εντυπωσιακή αντεπίθεση και τελικό αποδέκτη τον Μπενζεμά, έκανε το 3-1 που έμεινε άνετα μέχρι τέλους για να μειώσει την απόστασή της από την κορυφή στον ένα βαθμό και να μπει για τα καλά ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς (89’ Αρμπελόα), Κρόος, Ίσκο (84’ Ιγιαραμέντι), Χάμες, Μπενζεμά (87’ Κεντίρα), Ρονάλντο.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Μπράβο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ματιέ, Τσάβι (60’ Ράκιτιτς), Μπουσκέτς, Ινιέστα (72’ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες (68’ Πέδρο), Μέσι, Νεϊμάρ.