noodles volos banner

Θρήνος για το νεκρό οπαδό του Ερυθρού Αστέρα στην Πόλη

Η τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη με τη δολοφονία του 25χρονου Μάρκο Ίβκοβιτς έξω από το γήπεδο της Γαλατασαράι συγκλονίζει τη Σερβία. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, περίπου 400 φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα βρέθηκαν έξω από το Αμπντί Ιπεχτσί αλλά ποτέ δεν μπήκαν σε αυτό, καθώς οι διοργανωτές παραβίασαν τη συμφωνία για την παραχώρηση εισιτηρίων στη φιλοξενούμενη ομάδα. Κατά την παραμονή τους έξω από το γήπεδο, οι Σέρβοι οπαδοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και καπνογόνα από Τούρκους που φώναζαν ρυθμικά ''Κόσοβο, Κόσοβο!''. Στη συμπλοκή που ακολούθησε έπεσε νεκρός ο Μάρκο Ίβκοβιτς ο οποίος μαχαιρώθηκε, πριν προλάβει να επέμβει η αστυνομία.

"'Η οργάνωση των Τούρκων ήταν απογοητευτική! Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και δυο μέρες πως η αναμέτρηση είναι υψηλού κινδύνου και ότι μπορεί να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση", δήλωσε ο Σέρβος ακόλουθος στην Κωνσταντινούπολη, Ζόραν Μάρκοβιτς. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι "οι Τούρκοι γιατροί πάλεψαν για 5 ώρες σαν λιοντάρια για να σώσουν το παιδί. Τελικά υπέκυψε εξαιτίας της αιμορραγίας".

Σοκαρισμένοι και οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα κάνουν λόγο και αυτοί για οργάνωση-ντροπή. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προέδρου της ομάδας, Νεμπόισα Κόβιτς: "Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του παιδιού. Τα παιχνίδια δεν γίνονται για να σκοτώνονται άνθρωποι. Αυτή η οργάνωση του αγώνα ήταν ντροπή και η συμπεριφορά της αστυνομίας επαίσχυντη. Ήξεραν τον κίνδυνο αλλά έριξαν δακρυγόνα στους οπαδούς μας οι οποίοι στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από χούλιγκαν. Πρώτα τους είπαν ότι τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί, ενώ το γήπεδο είχε κενές θέσεις. Υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν. Εμείς στο πρώτο ματς ήμασταν καλοί οικοδεσπότες. Και τώρα μας κατηγορούν και από πάνω. Οι δηλώσεις του Τούρκου προπονητή ήταν αηδιαστικές. Θα πρέπει να ντρέπεται".

"Ήρθαν τρομοκράτες χωρίς εισιτήριο και επιτέθηκαν στο έθνος μας, η Ευρωλίγκα πρέπει να τους τιμωρήσει!'', τόνισε μετά το ματς ο τεχνικός της Γαλατάσαράι, Εργκίν Αταμάν, προκαλώντας την παραπάνω έκρηξη του Νεμπόισα Κόβιτς. Οι Σέρβοι μάλιστα ποστηρίζουν ότι όταν έκανε αυτή τη δήλωση, ήξερε την ύπαρξη του νεκρού οπαδού!

Η σερβική ιστοσελίδα b92.net αποκαλύπτει ότι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα δέχθηκαν επίθεση από χούλιγκαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Πρώτο σε βενζινάδικο κοντά στο γήπεδο, στη συνέχεια στη διαδρομή προς το Αμπντί Ιπεχτσί και τέλος έξω από αυτό, στη μοιραία συμπλοκή. Από τη μεριά της, η τούρκικη Hurriyet αναφέρει πως οι Delije κατέστρεψαν δεκάδες οχήματα και βιτρίνες καταστημάτων, ενώ η Μilliyet σημειώνει ότι υπήρξε και συμπλοκή ανάμεσα σε Σέρβους οπαδούς. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μαχαιρώθηκε ο 25χρονος οπαδός.