noodles volos banner

Μπλάτερ: «Θα ακολουθήσουν κι άλλα άσχημα γεγονότα...»

 

Σάλος έχει επικρατήσει αυτές τις μέρες, με το σκάνδαλο το οποίο ξέσπασε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. 

Την ώρα που ο Μισέλ Πλατινί ζήτησε από τον Μπλάτερ να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ενόψει των αυριανών (29/5) εκλογών, δηλώνοντας μάλιστα πως εάν τελικώς κατέβει, η πλειοψηφία των Ευρωπαίων θα υποστηρίξει τον Πρίγκηπα Αλί, ο Ελβετός παρουσιάστηκε απαισιόδοξος, ρίχνοντας το φταίξιμο αλλού και τόνισε πως δεν μπορεί να ελέγξει όλα τα στελέχη μέσα στη FIFA, την ώρα που πρέπει να αποκατασταθεί η φήμη της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτές είναι δύσκολες στιγμές για την FIFA. Τα χθεσινά συμβάντα έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη σκία πάνω από το ποδόσφαιρο και της διαδικασίας αυτής της εβδομάδαςΤέτοιες ατομικές ενέργειες, αν αποδειχθούν, προκαλούν ντροπή και ξεφτίλα στο ποδόσφαιρο και απαιτεί δράση και αλλαγές απ' όλους μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στη φήμη της FIFA να σέρνεται περισσότερο. 

Εμείς ή εγώ, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τον καθένα όλη την ώρα. Εάν οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν λάθη, θα προσπαθήσουν να τα κρύψουν. Αλλά πρέπει εγώ να αποκαταστήσω τη φήμη της Ομοσπονδίας και να διορθώσω τα πράγματα. Δεν θα επιτρέψω οι ενέργειες ορισμένων να καταστρέψουν τη σκληρή δουλειά και την ακεραιότητα της πλειοψηφίας που δουλεύει πολύ σκληρά για το ποδόσφαιρο.

Πρέπει να τονίσω ότι εκείνοι που είναι διεφθαρμένοι στο ποδόσφαιρο αποτελούν μειονότητα, όπως και στην κοινωνία. Αλλά και στην κοινωνία πρέπει να απομονώνονται.

Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι για την FIFA. Είμαι σίγουρος πως κακά νέα θα ακολουθήσουν. Όμως, είναι αναγκαίο να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του οργανισμού. Ας είναι αυτό το σημείο που ξεκινάμε.

Αύριο, στο συνέδριο, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε το μακρύ και δύσκολο δρόμο προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Πρέπει να την κερδίσουμε πίσω από τις αποφάσεις που θα πάρουμε, τις προσδοκίες που δίνουμε ο ένας στον άλλο και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε ατομικά».

 

Πηγή: sdna.gr