noodles volos banner

Το πρώτο της Χιλής!

Κάτι σαν εθνική γιορτή θα 'ναι στο εξής η 4η Ιουλίου στην Χιλή! Οι οικοδεσπότες διοργάνωσαν το Κόπα Αμέρικα για να το κατακτήσουν και εν τέλει αυτό έγινε, επικρατώντας 4-1 στα πέναλτι (0-0 κ.α και παράταση) της... απογοητευτικής Αργεντινής.

Ένα κουβάρι όλοι οι παίκτες της «ρόχα» μετά τη νικητήρια εκτέλεση του Αλέξις Σάντσες, που χάρισε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας του. Μοιραίοι Ιγκουαΐν και Μπανέγα οι οποίοι αστόχησαν στη διαδικασία. Κάτω του μετρίου η αλμπισελέστε (έμεινε στα 14 τρόπαια), η οποία όπως πέρσι στον τελικό του Μουντιάλ, έτσι και φέτος έφυγε με κατεβασμένο κεφάλι.
Κάτι το... κόκκινο τσουνάμι στις εξέδρες, κάτι η δίψα για τον πρώτο τίτλο, έδωσαν «φτερά» στα πόδια των Χιλιανών που μπήκαν φουριόζοι! Δοκίμαζαν το πόδι τους (κυρίως με τον Βάργκας), ενώ όταν κάτι αντίστοιχο έκανε ο Βιδάλ, ο Ρομέρο ήταν εκεί να του πει «όχι». Η Αργεντινή δεν είχε μπει καθόλου καλά στο ματς, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο άρχισε να βρίσκει λύσεις στο ασφυκτικό πρέσινγκ των αντιπάλων της και να κερδίζει μέτρα.
Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, ο Αγουέρο νικήθηκε στην κοντινή κεφαλιά από τον Μπράβο. Η αναμέτρηση είχε χάσει το «κέφι» της, με τα λεπτά να περνούν και τίποτα να μην θυμίζει την πιο εκρηκτική εκκίνηση. Έστω κι αν, όμως, η κατάσταση είχε «νεκρώσει», δεν ήθελε πολύ στις καθυστερήσεις ο Λαβέτσι να το... μπουμπουνήσει, αν σημάδευε πιο πλάγια.
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Χιλή μπήκε πιο ζωηρά. Με περισσότερη όρεξη να κάνει παιχνίδι και να μην περιμένει αλλά δίχως φάσεις και με μια Αργεντινή από την άλλη που ήταν... απούσα επιθετικά.
Στο 82' ο Αλέξις είδε το καλό γυριστό του να φεύγει άουτ και στις καθυστερήσεις η εξ επαφής προβολή του Ιγουαΐν δεν βρήκε στόχο.
Στην παράταση, οι δύο ομάδες ήταν κουρασμένες και δεν ρίσκαραν, με τον Αλέξις να έχει μια καλή ευκαιρία στο 115'. Στη διαδικασία των πέναλτι, ευστόχησαν για τη Χιλή οι Ματίας Φερνάντες, Βιδάλ, Αράνγκις, Αλέξις Σάντες, ενώ για την Αργεντινή το έβαλε ο Μέσι, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ ο Ιγουαΐν κι απέκρουσε ο Μπράβο την εκτέλεση του Μπανέγα.

Συνθέσεις:
Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεδέλ, Σίλβα, Μποσεζούρ, Ντίας, Αρανγκίς, Βιδάλ, Βαλδίβια (74' Φερνάντες), Αλέξις Σάντσες, Βάργκας (95' Ενρίκες).
Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μπίλια, Μασεράνο, Παστόρε (81' Μπανέγα), Μέσι, Αγουέρο (74' Ιγκουαΐν), Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι).