noodles volos banner

Παγκόσμιο σοκ και συγκίνηση για τον Γκερντ Μίλερ

Στις 3 Νοεμβρίου ο Γκερντ Μίλερ θα γίνει 70 ετών. Δυστυχώς, τα φετινά γενέθλια θα είναι εντελώς διαφορετικά από πολλά προηγούμενα καθώς έγινε γνωστό πως ο επιθετικός-θρύλος της Μπάγερν και της εθνικής Δυτικής Γερμανίας πάσχει από Αλτσχάιμερ, μια αδυσώπητη εκφυλιστική ασθένεια που αποτελεί μάστιγα για την εποχή μας καθώς δεν υπάρχει θεραπεία.

Το σοκαριστικό γεγονός γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα των Βαυαρών, συνοδευόμενη από την παράκληση Τύπος και οπαδοί να σεβαστούν την ανάγκη τόσο του ίδιου όσο και των οικείων του να αντιμετωπίσουν αυτήν την κατάσταση όπως πρέπει. Δίχως ενοχλήσεις και αχρείαστες συγκινήσεις.
Όπως έγινε γνωστό, η κατάστασή του ήταν τέτοια ώστε τον περασμένο Φεβρουάριο το αξεπέραστο «εννιάρι» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χρειάστηκε να μεταφερθεί από το σπίτι του σε κλινική για να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Σύμφωνα με το θεράποντα ιατρό του, Χανς Φερστλ, χάρη στη συμπαράσταση της οικογένειας αλλά και της Μπάγερν η κατάστασή του μπορεί να είναι διαχειρίσιμη για μερικά χρόνια ακόμα…
Ο Γκερντ Μίλερ υπήρξε συνώνυμο του γκολ καθώς μάλλον γεννήθηκε για να σκοράρει. Στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος δύσκολα βρίσκει κανείς σέντερ φορ με τόσο ανεπτυγμένη την αίσθηση του γκολ. Έχοντας απόλυτη επίγνωση της δικής του θέσης σε σχέση με την μπάλα και το τέρμα, κατάφερε να ολοκληρώσει την καριέρα του με στατιστικά απίθανα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την εποχή που αγωνίστηκε.
Με τη φανέλα των Βαυαρών σημείωσε 533 γκολ σε 585 συμμετοχές, ενώ με την εθνική Δυτικής Γερμανίας 68 τέρματα σε 62 -μόλις- παιχνίδια! Στη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε 13 τίτλους με την Μπάγερν (ξεχωρίζουν τα τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών τη δεκαετία του ’70) και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής (1974) και πρωταθλητής Ευρώπης (1972) με τα «πάντσερ».

Ίσως το χειρότερο στοιχείο από όλα είναι αυτό που αφορά την ίδια τη φύση και την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η απώλεια μνήμης. Ίσως δηλαδή ακόμη και αυτήν τη στιγμή ο μέγιστος Γκερντ Μίλερ, να μην είναι σε θέση να θυμάται αυτά που πέτυχε μέσα στο γήπεδο που σε όσους τα είδαν θα μείνουν για πάντα αξέχαστα…

sportfm.gr