noodles volos banner

Γκάφα με Γιάννου η Εθνική, ήττα με 3-0 στα χαρτιά από Τουρκία

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς, όπως ενημέρωσε η ΦΙΦΑ, επιβλήθηκε ποινή μηδενισμού (ήττα με 3-0 στα «χαρτιά») στο φιλικό με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου αλλά και πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Απόστολου Γιάννου. Συγκεκριμένα, ο διεθνής ποδοσφαιριστής είχε συμμετάσχει σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα Νέων της Εθνικής Αυστραλίας και έπαιξε στο φιλικό με τους Τούρκους πριν η Ομοσπονδία αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή.
Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Γιάννου έχει κληθεί και στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας και ως φυσικό επακόλουθο ήταν να κληθεί και στην Ανδρών χωρίς να υπάρχει κάποια κύρωση, καθώς στην Ομοσπονδία δεν γνώριζαν ότι είχε κάνει συμμετοχή με τη Νέων της Αυστραλίας, ενώ ούτε ο ίδιος ο παίκτης είχε ενημερώσει σχετικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΦΙΦΑ: «Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε από τη ΦΙΦΑ για λάθος χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε φιλικό απέναντι στην Τουρκία, στις 17 Νοεμβρίου, χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα να κληθεί.
Το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΦΙΦΑ, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.
Η τιμωρία συνδέεται με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα Νέων της Εθνικής Αυστραλίας. Συμμετείχε στο φιλικό πριν η ΕΠΟ αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν τα άρθρα 5. παρ. 8 των κανονισμών 1 και 3».