noodles volos banner

Απόψε ο μεγάλος τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ

Εμφύλιος για την κούπα του Champions League στο Μιλάνο. Ρεάλ και Ατλέτικο στο «Μεάτσα» στον αποψινό μεγάλο τελικό (21:45, ΕΡΤ1, ΟΤΕ tv). Για το 11ο η «βασίλισσα», για το πρώτο οι «ροχιμπλάνκος», όπως πριν δύο χρόνια στη Λισαβόνα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν, που βρίσκεται μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της «φρέσκιας» προπονητικής του καριέρας, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για το παιχνίδι, όμως έδειξε αισιόδοξος πως ο ίδιος και οι παίκτες του θα τα καταφέρουν. 
Ο Γάλλος δύσκολα θα φύγει από το γνωστό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Κέιλορ Νάβας, που θα γίνει ο πρώτος παίκτης από την Κόστα Ρίκα που θα πάρει μέρος σε τελικό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο, λόγω της απουσίας και του Βαράν, θα είναι σίγουρα οι Πέπε και Ράμος. Δεξί μπακ ο Καρβαχάλ και αριστερό ο Μαρσέλο. Στον άξονα η τριάδα των Κασεμίρο, Κρόος και Μόντριτς δεν αλλάζει με τίποτα. Την επιθετική τριπλέτα θα στελεχώσουν οι «BBC», Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο. 
Ώρα εκδίκησης ή τέλος εποχής για την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε; Ο 46χρονος, που αν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος προπονητής από την Αργεντινή που θα σηκώσει Champions League, θέλει να πάρει εκδίκηση και να οδηγήσει τους «ροχιμπλάνκος» στο πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους. Κι επειδή είναι δύσκολο να αλλάξει το DNA της ομάδας, η Ατλέτικο έφτασε μέχρι το Μιλάνο με το γνωστό της όπλο. Την άμυνα. Χάρη σ’αυτή άφησε εκτός τις Αϊντχόφεν, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν και με οδηγό την ανασταλτική λειτουργία τους και τις αντεπιθέσεις «φωτιά», οι «ροχιμπλάνκος» θα παλέψουν για να φτάσουν στο όνειρο. 
Κάτω από την εστία θα βρίσκεται ο Όμπλακ, έχοντας στα δεξιά του τον Χουανφράν και αριστερά τον Φιλίπε Λουίς. Ο ένας στόπερ θα είναι ο Γοδίν, ο άλλος ο Χιμένες. Κόκε και Φερνάντες θα είναι το δίδυμο στον άξονα, αριστερά ο Κόκε και ο Σαούλ θα βρίσκεται στα δεξιά. «Ακούνητοι» και οι δύο που πήραν στις πλάτες τους την Ατλέτικο επιθετικά, Γκριεζμάν και Τόρες.

Πιθανές συνθέσεις:
Ρεάλ: Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά. 
Ατλέτικο: Όμπλακ, Χουανφράν, Γοδίν, Χιμένες (Σάβιτς), Κόκε, Φερνάντες, Κόκε, Σαούλ, Γκριεζμάν, Τόρες

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ θα είναι ο άνθρωπος που θα διευθύνει το μεγάλο ματς. Σε ηλικία 41χρονών, ο Άγγλος ρέφερι θα σφυρίξει για πρώτη φορά τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Φέτος έχει σφυρίξει έξι φορές στο Champions League (και τη νίκη της Ατλέτικο 1-0 στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά κόντρα στην Μπάγερν στην Μαδρίτη).