noodles volos banner

Στον «αέρα» το deal Μαρινάκη – Νότιγχαμ λόγω εγκληματικής οργάνωσης!

Όπως μετέδωσε το SkySports, η εξαγορά του 80% των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη θα μπορούσε να μπλοκαριστεί εξαιτίας του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης.

Μια απρόσμενη εξέλιξη λοιπόν έρχεται να θέσει σε αμφιβολία το διαφαινόμενο ως δεδομένο deal του Βαγγέλη Μαρινάκη για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Νότγχαμ Φόρεστ. Το τηλεοπτικό δίκτυο του Sky Sports στην Αγγλία μετέδωσε πληροφορία βάσει της οποίας η συμφωνία για την εξαγορά του 80% των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στον «αέρα».

Κι αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τους Άγγλους, υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει τα απαραίτητα τεστ της Football League, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ του SkySports ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι πηγές μας αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να μπλοκαριστεί από την αγορά του 80% των μετοχών στη Φόρεστ. Είναι με εγγύηση αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εκβιασμό στην Ελλάδα και αν αποδεικνυόταν ένοχος, δεν θα μπορούσε να περάσει τα τεστ της Football League που αφορούν τους ιδιοκτήτες και τους παράγοντες των συλλόγων. Αλλά η Football League είναι αδύνατο να εμποδίσει τη συμφωνία μέχρι να αποδειχθεί ένοχος».

Βέβαια, με τα έως τώρα νομικά δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης για την ύπαρξη Εγκληματικής Οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε λογίζεται καν ως κατηγορούμενος, καθώς δεν έχει εκδοθεί η ετυμηγορία του εισαγγελέα για το ποιοι από τους εμπλεκόμενους στη δικογραφία θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι. Άλλοι ότι θα φτάσουμε φθινόπωρο. Και το Sky Sports αναφέρει ξεκάθαρα τη λέξη «ενοχή». Κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρεθεί κατηγορούμενος θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες για να αποδειχτεί η ενοχή ή η αθωότητά του.

Σίγουρα πάντως, η σημερινή εξέλιξη προκαλεί ερωτηματικά αναφορικά με το πλέον πολύκροτο σίριαλ του φετινού καλοκαιριού και ίσως δίνει και μία εξήγηση για το λόγο που το κλεισμένο deal για τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της Νότιγχαμ στον πρόεδρο του Ολυμπιακού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από τον αγγλικό σύλλογο.

πηγή: sdna

 
 
 
Από sdna.gr
Last modified onWednesday, 29 June 2016 17:17