noodles volos banner

Η αλήθεια για την απαγορευμένη ουσία του Τεόντοσιτς

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει σάλος με τις αποκαλύψεις που έγιναν από χάκερ (ρωσικής... προέλευσης) σχετικά με μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού που βρέθηκαν ντοπέ σε ελέγχους της WADA, με την παγκόσμια εταιρεία καταπολέμησης του ντόπινγκ να μη δημοσιοποιεί το γεγονός.

Η Σερένα Ουίλιαμς και ο Σιμόν Μπάιλς είδαν τα ονόματά τους σε αυτή τη λίστα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τους εαυτούς τους. Δεν ήταν όμως οι μόνες που βρέθηκαν στο "στόχαστρο". Εσχάτως θόρυβος προκλήθηκε με τον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος επίσης είδε το όνομά του στην ίδια λίστα. Κάποιοι θέλησαν πολύ γρήγορα να τον στήσουν στον τοίχο και να τον μετατρέψουν σε... ντοπέ.

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική κι αφορά στη σχετική επιβεβαίωση που υπάρχει από τη FIBA και την WADA για τους λόγους που έκανε χρήση της δεξαμεθαζόνης. Βλέπετε, ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε κάνει σχετικό αίτημα, για να χρησιμοποιήσει την εν λόγω ουσία (δεξαμεθαζόνη) μέσω ένεσης, σε πολύ μικρή όμως ποσότητα. Ο λόγος; Οι έντονες ενοχλήσεις που είχε στον αυχένα, με αποτέλεσμα να μείνει μάλιστα αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Σε συνεννόηση με το ιατρικό επιτελείο της "ομάδας του στρατού" ενημέρωσε όλες τις αρμόδιες πλευρές κι αφού πήρε το "ΟΚ", εν συνεχεία προχώρησε σε χρήση της συγκεκριμένης ουσίας. Ως εκ τούτου, η βρέθηκε στο δείγμα που έδωσε μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα (στις 14.1.2016), όπου παρεμπιπτόντως είχε 16 πόντους και 6 ασίστ, όπως επίσης λίγες ημέρες αργότερα, όταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπισε τη Μπίσονς για τη VTB League.

Θέλοντας μάλιστα να ξεδιαλύνουν άμεσα κάθε αμφιβολία περί της καθαρότητας και ειλικρίνειάς του αθλητή, δόθηκε στη δημοσιότητα το σχετικό έγγραφο της FIBA περί αδείας για τη χρήση των σταγόνων που περιλαμβάνουν τη δεξαμεθαζόνη. Τι προσφέρει η συγκεκριμένη ουσία; Απλά -και μόνο- ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα ζαχάρου. Μέχρις εκεί.

Πηγή: sport24.gr

Last modified onSaturday, 24 September 2016 09:32