noodles volos banner

Πικρός, αλλά χρυσός βαθμός για την Εθνική

«Χρυσό» βαθμό απέσπασε η εθνική ομάδα από το Βέλγιο στο «Κινγκ Μποντουέν» (1-1) για προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, ωστόσο επιστρέφει από τις Βρυξέλλες με την πίκρα ότι δεν μπόρεσε να φύγει νικήτρια, αφού μέχρι το 89’ κρατούσε το υπέρ της αποτέλεσμα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με αποτελεσματικότατη άμυνα προηγήθηκε στο 46’ με τον Μήτρογλου και νικήθηκε στο … παρά ένα από τον Λουκάκου που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η Εθνική έπαιζε από το 65’ με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Ταχτσίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τελείωσε το ματς με εννιά, καθώς στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Τζαβέλλας με τον ίδιο τρόπο. Απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα του ομίλου και μεγάλο φαβορί για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, η εθνική ύψωσε το ανάστημα της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και παραλίγο να υποχρεώσει του «κόκκινους διαβόλους» στην πρώτη τους ήττα στα προκριματικά και μάλιστα εντός έδρας.

Από μία ομάδα που σκόραρε κατά ριπάς στα προηγούμενα ματς, έχοντας 21 γκολ ενεργητικό, οι παίκτες του Σκίμπε με εκπληκτική άμυνα και εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις που δεν άφηναν κενούς διαδρόμους για την εστία του Στέφανου Καπίνο της στέρησαν τη δυνατότητα να είναι απειλητική. Ο Φελαϊνί απείλησε στο πρώτο μέρος την εστία της εθνικής στο 13’ με κεφαλιά από καλή θέση που πέρασε άουτ και στο 45’ με τακουνάκι που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Καπίνο. Οι Βέλγοι είχαν την κατοχή και τον απόλυτο έλεγχο αλλά πλην αυτών των φάσεων δεν ανησύχησαν τον Καπίνο στο πρώτο 45αλεπτο.

Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, από κεφαλιά-πάσα του Ταχτσίδη ο Μήτρογλου έπιασε στον ύπνο την βέλγικη άμυνα, πλάσαρε ιδανικά και σημείωσε το 0-1. Οι Βέλγοι ανέβασαν την πίεσή τους, ψάχνοντας την απάντηση, και στο 65’ βρέθηκαν να παίζουν με αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς ο Ταχτσίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιτέθηκαν μαζικά με πολλούς παίχτες αλλά η εθνική με άμυνα «Μαζινό» απομάκρυνε κάθε κίνδυνο για την εστία του Καπίνο. Όλα αυτά μέχρι το 89’ όπου ο Λουκάκου έγινε κάτοχος στη περιοχή, στόπαρε και με γυριστό σουτ στη κίνηση νίκησε τον κίπερ της εθνικής για το 1-1. Στις καθυστερήσεις ο Τζαβέλλας αντίκρισε και αυτός δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, ενώ ο Σάμαρης που «κιτρινίστηκε» και χάνει το ματς στη Βοσνία τον Ιούνιο.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Σιμάν (84' Μιραλάς), Βερτόνγχεν, Τσαντλί, Βίτσελ, Φελαϊνί (66' Ντεμπελέ), Καράσκο, Ναϊνγκολάν, Μέρτενς, Λουκάκου.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Σταφυλίδης, Φορτούνης (67' Τζιόλης), Μάνταλος (85' Ζέκα), Μήτρογλου (90' Βέλλιος).

Η βαθμολογία

1. Βέλγιο 13 (22-2) 
2. Ελλάδα 11 (10-3) 
3. Βοσνία 10 (13-5) 
4. Κύπρος 4 (3-8) 
5. Εσθονία 4 (5-15) 
6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)