noodles volos banner

Έτσι Μπεν-ουν τα θεμέλια πρόκρισης

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός! Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν 3-1 την Παρτιζάν μέσα στο Βελιγράδι και καλούνται να σφραγίσουν το «εισιτήριο» στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (2/8, 21:45) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Θρύλο ήταν ο Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος σημείωσε δυο γκολ (6’, 56’), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις (90+1’) ο Εμενίκε, ο οποίος τον αντικατέστησε. Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά (10’) με τον Ταβάμπα.

Παρά το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα είχε την ατυχία να χάσει τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι εξαιρετικά. Μόλις στο 6’ άνοιξε το σκορ (0-1), όταν ο Μάριν συνεργάστηκε άψογα με τον Μπεν. Ο επιθετικός από τις Κομόρες τροφοδότησε τον Γερμανό, έκανε εξαιρετική κίνηση στην περιοχή και πήρε ξανά την μπάλα, για να πλασάρει τον Κλίαιτς στην αριστερή γωνία!  Στο 9’, μάλιστα, οι Πειραιώτες απείλησαν εκ νέου, με καλό σουτ στην κίνηση από αριστερά, που έκανε ο Καρσελά, αλλά αυτή τη φορά ο γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» ήταν σε ετοιμότητα.

Ο ενθουσιασμός του πρώτου 10λέπτου μετριάστηκε σύντομα, αφού στο 10’ η Παρτιζάν έφτασε στην ισοφάριση. Ο Γιάνκοβιτς έκανε παράλληλο γύρισμα από δεξιά, στην «καρδιά» της άμυνας των «ερυθρολεύκων» υπήρξε κενό και εκεί βρέθηκε ο Ταβάμπα για να πλασάρει και να στείλει την μπάλα μετά από κόντρα στο σώμα του στα δίχτυα, έπειτα από την αρχική εξ επαφής απόκρουση του Καπίνο (1-1).

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρος ο ρυθμός έπεσε και ακολούθησαν αρκετά αβίαστα λάθη -κυρίως στις μεταβιβάσεις- και από τις δυο πλευρές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος, διορθώνοντας σε γενικές γραμμές τα λάθη του, και έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά του έναντι της Παρτιζάν.

Στο 50’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπεν και ο Σεμπά συνεργάστηκαν ωραία, ο Βραζιλιάνος πέρασε και βρέθηκε τετ α τετ με τον Κλιάϊτς, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε το πλασέ του! Οι γηπεδούχοι, βέβαια, «απάντησαν» στην ευκαιρία ένα λεπτό αργότερα (51’), όταν από λάθος του Ρέτσου έκλεψε ο Γιάνκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Λεονάρντο, ο οποίος βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε άουτ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (1-2) στο 56’, χάρη στον… μαγικό Μπεν! Ο Καρσελά έκανε όμορφη ενέργεια και τροφοδότησε τον σέντερ φορ του Θρύλου, εκείνος πάτησε περιοχή από δεξιά, σήκωσε κεφάλι απέναντι σε οργανωμένη άμυνα και πλάσαρε στο απέναντι (δεξιό) «παραθυράκι» του Κλιάϊτς!

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Ολυμπιακός ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα και προσπάθησε να κρατήσει την Παρτιζάν μακριά από τα καρέ του. Στο 73’ οι γηπεδούχοι, πάντως, απείλησαν όταν ο Γιάνκοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Οστοϊτς έπιασε κεφαλιά από κοντά και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο.

 Ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Εμενίκε -είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Μπεν λίγο νωρίτερα- βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον πέρασε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μίροσλαβ Τζούκιτς, 4-4-2): Κλιάιτς - Βουλίτσεβιτς, Οστοϊτς, Τσίρκοβιτς, Μίλετιτς - Λεονάρντο, Εβέρτον, Κόσοβιτς, Γιάνκοβιτς - Ταβαμπά, Τζούρτζεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι, 4-2-3-1): Καπίνο - Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης - Σιώπης, Οφόε - Καρσελά, Μάριν, Σεμπά - Μπεν.

πηγή: gavros.gr

 

Last modified onThursday, 28 September 2017 02:03