noodles volos banner

Προπονητής σε γυναικεία ομάδα έβαλε κρυφή κάμερα στα αποδυτήρια!

Σοκ έχει προκαλέσει στο γυναικείο ποδόσφαιρο η είδηση της σύλληψης 55χρονου προπονητή, ο οποίος είχε τοποθετήσει κινητό τηλέφωνο στα αποδυτήρια και βιντεοσκοπούσε τις παίκτριες. Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Δραπετσώνα και την αποκάλυψη έκανε η παίκτρια του Σεπολιακού, Παυλίνα Ταμουρίδου, η οποία λίγο πριν την προπόνηση της ομάδας της, ανακάλυψε το κινητό στα αποδυτήρια και σε συνεννόηση με τον προπονητή της ομάδας του Σεπολιακού Νίκο Λαμπράκο απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

Μετά από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων και την καταγγελία του γεγονότος ο γνωστός προπονητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Συνελήφθη προχθές (22.11.2014) σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατ' εξακολούθηση.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση σχετικής καταγγελίας, συνελήφθη ο 55χρονος, ο οποίος είχε τοποθετήσει, σε ειδικά διαμορφωμένο κουτί σε αποδυτήρια χώρου άθλησης, κινητό τηλέφωνο, με την κάμερα του οποίου είχε καταγράψει ιδιωτικές στιγμές οκτώ συνολικά αθλητριών, μεταξύ των οποίων και ανήλικες.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, φωτογραφική μηχανή, οκτώ ψηφιακοί δίσκοι ( CD - DVD ), κινητό τηλέφωνο, κάρτα μνήμης και το κουτί που χρησιμοποιούσε για την απόκρυψη της συσκευή καταγραφής. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά»

Λίγη ώρα μετά την αποκάλυψη, η παίκτρια του Σεπολιακού, Παυλίνα Ταμουρίδου καθώς και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Λαμπράκος δήλωσαν στο womensports.gr:

Παυλίνα Ταμουρίδου: «Λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση μπήκα στα αποδυτήρια για να αλλάξω. Την ώρα εκείνη έπεσε το μάτι μου στο κλείστρο της κάμερας που ήταν επιμελώς κρυμμένη σε ένα κουτί πίσω από κάτι σαμπουάν με μια τρύπα μικρή στο κουτί ώστε να μπορεί να γράφει η κάμερα. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι επρόκειτο για κινητό το οποίο κατέγραφε σε βίντεο εμένα και τις συμπαίκτριες μου στην τουαλέτα των αποδυτηρίων. Είδα ότι υπήρχαν και άλλα τέτοια βίντεο στο κινητό με συμπαίκτριές μου καθώς και παίκτριες της ομάδας την οποία προπονεί ο εν λόγω "κύριος". Σοκαρισμένη κατευθύνθηκα στον προπονητή μου και του εξέθεσα το γεγονός. Απευθυνθήκαμε στην αστυνομία, δώσαμε καταθέσεις, αναγνωρίσαμε το συλληφθέντα και τη συνέχεια θα δώσει η ελληνική δικαιοσύνη που ελπίζω να είναι αμείλικτη σε τέτοια περιστατικά, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που έρχονται σε καθημερινή επαφή με ανήλικα παιδιά. Και επίσης καλώ και άλλες παίκτριες που έχουν αντιληφθεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν αλλά για τους δικούς τους λόγους το αποσιώπησαν να το καταγγείλουν, τέτοια περιστατικά και τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο γυναικείο αθλητισμό και στην κοινωνία γενικότερα».

Νίκος Λαμπράκος: «Η ομάδα μου κάνει προπονήσεις στο γήπεδο της Δραπετσώνας. Στην προπόνηση της Παρασκευής μια παίκτρια της ομάδας μου αντελήφθη ένα κινητό με κάμερα να βιντεοσκοπεί τις παίκτριές μου στα αποδυτήρια. Χωρίς δισταγμό την παρότρυνα να απευθυνθεί στην αστυνομία όπως και κάναμε και συνελήφθη ο δράστης. Είναι πραγματικά λυπηρό άνθρωποι που οι γονείς τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους με σκοπό την αθλητική τους εκπαίδευση να εκμεταλλεύονται με αυτό το νοσηρό τρόπο τη θέληση των παιδιών να αθληθούν. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να παταχθούν και να βγαίνουν στην επιφάνεια. Χωρίς φόβο και δισταγμό. Τα παιδιά καλό θα ήταν αν παρατηρούν κάτι ασυνήθιστο και ύποπτο να το αναφέρουν στον προπονητή τους ή στους γονείς τους».