noodles volos banner

Πρόεδρος ετών 23 ο Δημήτρης Σαμαράς στους Μυρμιδόνες!!!

Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ο Δημήτρης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του προέδρου των Μυρμιδόνων εδώ και τρία χρόνια. Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η ηλικία του επικεφαλής της διοίκησης στο σύλλογο του Πλατάνου, αφού είναι μόλις 23 ετών! Αποτελεί σίγουρα το νεαρότερο πρόεδρο σε ομάδα της ΕΠΣΘ και από πολύ νωρίς, άφησε την ενεργό αγωνιστική δράση για να ασχοληθεί με την ομάδα του χωριού του. Ο Δημήτρης Σαμαράς έπαιζε τερματοφύλακας στους Μυρμιδόνες μέχρι τα 19 του, όταν πριν τρία χρόνια του προτάθηκε να μπει στο διοικητικό συμβούλιο. Αυτό ήταν... Άφησε την αθλητική στολή και παρέμεινε στην ομάδα από άλλο πόστο... και τι πόστο... αυτό του προέδρου που διατηρεί εδώ και τρία χρόνια!!!

Σχετικά με το πως πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τα διοικητικά, μιλώντας στο magnesiasports, ο Δημήτρης Σαμαράς ανέφερε: "Με προσέγγισαν οι άνθρωποι των Μυρμιδόνων εδώ και τρία χρόνια ώστε να βοηθήσει από τη διοίκηση την ομάδα και αμέσως ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμά τους καθώς οι Μυρμιδόνες είναι ο σύλλογος του χωριού μου. Μπήκα στη διοίκηση για να βοηθήσω όσο μπορώ και εδώ και τρία χρόνια προτείνομαι μετά τις εκλογές για τη θέση του προέδρου την οποία και κατέχω με μεγάλη μου τιμή και χαρά. Τρέχω για όλα τα θέματα της ομάδας κι όσο μπορώ, θα συνεχίσω να το κάνω ώστε να κρατήσουμε ζωντανό το σωματείο που ιδρύθηκε το 1972 και να το καθιερΏσουμε ως μια υπολογίσσιμη δύναμη στην Α' ΕΠΣΘ".
Αναφορικά με το πώς τον υποδέχθηκαν οι πρόεδροι των άλλων ομάδων, απάντησε: "Δεν είχα κανένα πρόβλημα με παράγοντες άλλων ομάδων λόγω της ηλικίας μου. Σίγουρα οι υπόλοιποι που ασχολούνται με τους τοπικούς συλλόγους έχουν ενδεχομένως μεγαλύτερη εμπειρία, όμως βλέπουν με πολύ θετική διάθεση το γεγονός ότι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και έχουν τη θέληση να προσφέρουν χρόνο και χρήματα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό".
Τέλος, παρουσίασε τους στόχους για τη νέα σεζόν που βρίσκουν τους Μυρμιδόνες ανανεωμένους με αρκετούς παίκτες από τους Νέους Αθλητές: "Χθες αρχίσαμε την προετοιμασία για τη νέα σεζόν που βρίσκει το σύλλογό μας να επιστρέφει στην Α' Τοπική ύστερα από έντεκα χρόνια. Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους ποδοσφαιριστές, παλιούς και νέους, την τεχνική ηγεσία και να τονίσω ότι μάς περιμένει μια δύσκολη σεζόν σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Βασική μας επιδίωξη είναι να λειτουργούμε ως ομάδα, να έχουμε οικογενειακό κλίμα που είναι απαραίτητο για κάθε επιτυχία και φυσικά να ευχηθώ να μείνουμε μακρυά από τραυματισμούς και ατυχίες. Στόχος μας η διάκριση στο Κύπελλο και μια θέση στις πρώτες του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι ενισχύσαμε το ρόστερ με αξιόλογους ποδοσφαιριστές και οι μεταγραφές δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη".
Αναμφίβολα ο Δημήτρης Σαμαράς από μικρός έχει μπει στα βαθιά του τοπικού ποδοσφαίρου καθώς η πορεία του είναι διοικητική και όχι αγωνιστική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όμως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους που θέλουν να ασχοληθούν με τα ερασιτεχνικά σωματεία. Με γνώμονα την αγάπη του για το σύλλογο του χωριού του και μεράκι για το ποδόσφαιρο, έχει καταφέρει να σταθεί επάξια ως πρόεδρος των Μυρμιδόνων Πλατάνου και η συμμετοχή στην Α' ΕΠΣΘ αποτελεί (και) προσωπική δικαίωση για το νεαρότερο ηλικιακά πρόεδρο σε ομάδα της ΕΠΣΘ!

Φ.Γ.