noodles volos banner

Χορταργιάς: "Διασκεδάζουμε γιατί έχουμε το ποδόσφαιρο σαν χόμπι"

Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει τιμήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο για περίπου δύο δεκαετίες και έχει ματώσει στα γήπεδα, η άποψή του έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο λόγος για τον Χρήστο Χορταργιά, που αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στην Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου αποτελώντας βασική μονάδα στο χώρος της μεσαίας γραμμής, ενώ στο παρελθόν έπαιξε για 18 χρόνια στους Μυρμιδόνες Πλατάνου, με εξαίρεση ένα πρωτάθλημα το 2006 στον ΓΣ Αλμυρού.

Το magnesiasports επικοινώνησε με τον 35χρονο ποδοσφαιριστή και ζήτησε την άποψη του για την τωρινή και την προηγούμενη ομάδα του που τέθηκαν αντιμέτωπες το Σάββατο, το πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ.

Ερωτηθείς για την Ένωση Μικροθηβών Αϊδινίου, απάντησε: “Η ομάδα μας θεωρώ ότι είναι καλή, αποτελείται από άπειρα παιδιά που τα περισσότερα παίζουν για πρώτη φορά στην Α' Τοπική. Έχουμε δυσκολία στο γκολ, για αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε καλύτερα τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Εντός έδρας έχουμε ένα βαθμό, ενώ τους υπόλοιπους τους πήραμε εκτός έδρας που τα παιχνίδια μας ταιριάζουν καλύτερα. Δείξαμε όμως το Σάββατο, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για μία ώρα, πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Απλώς οι δικές μας απουσίες δύσκολα αναπληρώνονται”.

Σχετικά με το στόχο της σεζόν, ήταν σαφής: “Στόχος μας είναι να κρατηθούμε στην κατηγορία. Πιστεύω ότι αξίζουμε και θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα μας διαθέτει παίκτες που παίζουν με πάθος και έχουν μεράκι για το ποδόσφαιρο, λειτουργούμε σε ερασιτεχνικά πλαίσια κι αγωνιζόμαστε γιατί μας αρέσει το ποδόσφαιρο, το βλέπουμε σαν χόμπι και διασκεδάζουμε την ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό”.

Αναφορικά με την διαφορετική αντίληψη φέτος στους Μυρμιδόνες και την ενσωμάτωση των Νέων Αθλητών, ο έμπειρος ποδοσφαιριστής ανέφερε: “Όταν τελείωσε η περσινή σεζόν και τέθηκε το θέμα με τους Νέους Αθλητές, εγώ ήμουν αρνητικός, για αυτό το λόγο έφυγα από την ομάδα. Στον αγώνα που παίξαμε το Σάββατο, δεν ήξερα παρά μόνο ελάχιστους παίκτες από τους Μυρμιδόνες. Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση δεν θα βγει σε κακό, θα φανεί στην πορεία. Απλώς πιστεύω ότι αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του συλλόγου. Πλέον ο σύλλογος έχει πολλούς παίκτες από το Βόλο. Το ζήτημα δεν είναι να γίνει μια ομάδα για ένα, δύο ή τρία χρόνια, αλλά τι θα γίνει μετά από αυτό, να εκπροσωπεί το χωριό του Πλατάνου και να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής να παίζουν, να εκφράζει το τοπικό στοιχείο”.

Για το πρωτάθλημα με τη νέα μορφή του, σχολίασε: “Είναι αρνητικό ότι το πρωτάθλημα γίνεται ξανά με δύο ομίλους. Υπάρχουν 3-4 ομάδες που βρίσκονται ψηλά και οι υπόλοιπες είναι ένα σκαλί παρακάτω. Δεν είναι ανταγωνιστική η κατηγορία. Θεωρώ ότι στο 2ο όμιλο, ο ΓΣ Αλμυρού θα τερματίσει πρώτος καθώς διαθέτει το ειδικό βάρος και τη δυνατή έδρα απ' όπου δύσκολα θα περάσει κάποια ομάδα”.

Τέλος, γενικότερα για το ερασιτεχνικό και τους παίκτες του, τόνισε: “Οι παράγοντες πιέζουν πολύ τους παίκτες για τη νίκη και δεν κοιτάνε πως θα φτιάξουν ομάδες με καλό οικογενειακό κλίμα που θα παίζουν ποδόσφαιρο και θα το ευχαριστιούνται. Σίγουρα τα γήπεδα δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και εγκυμονούν κινδύνους για τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να δείξουν την αξία τους. Θα αναφέρω για παράδειγμα τον Μπούση που πριν λίγα χρόνια έπαιζε στον Πλάτανο, πήγε στον Αλμυρό και είναι πλέον στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού Βόλου. Είναι πολλοί παίκτες που πρέπει να έχουν υπομονή, να δουλέψουν σωστά για να καθιερωθούν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πάντως δεν υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον στο τοπικό της Μαγνησίας για να αναδειχθούν οι νεαροί παίκτες”.

Φ.Γ.