noodles volos banner

Ξεχωρίζει το ντέρμπι κορυφής

Ντέρμπι κορυφής στον 1ο όμιλο της Α' Τοπικής Κατηγορίας το Σάββατο και επικίνδυνη έξοδος για τον Σαρακηνό. Ας δούμε αναλυτικά τα παιχνίδια στους δύο ομίλους του πρωταθλήματος.

Στον 1ο όμιλο, ξεχωρίζει φυσικά το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕ Διμηνίου και τον Θησέα, που συγκατοικούν στην κορυφή με 19 βαθμούς, έχοντας έξι νίκες και μία ισοπαλία. Η ΑΕ Διμηνίου, με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου, θέλει να πάρει άλλο ένα ντέρμπι στο σπίτι της. Μέχρι στιγμής έχει φέρει ισοπαλία 1-1 με τη Σκιάθο και νίκησε 2-1 τον Σαρακηνό. Ο Θησέας έχει κερδίσει 5-4 τη Σκιάθο και πήρε 1-1 στον Σαρακηνό στα δύο δυσκολότερα παιχνίδια.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη γ' φάση του Κυπέλλου και η ΑΕΔ είχε κερδίσει 3-4 στην παράταση, σίγουρα όμως το σαββατιάτικο ματς θα είναι διαφορετικό, καθώς άλλο το Κύπελλο κι άλλο το πρωτάθλημα... Ο Σαρακηνός έχει μείνει πολύ πίσω από την κορυφή, επτά βαθμούς και δεν έχει περιθώρια για άλλη απώλεια εάν θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για κάτι καλό στο πρωτάθλημα. Αγωνίζεται στην έδρα του Μαγνησιακού, με την ομάδα του Βασίλη Πανόπουλου να θέλει να πετύχει την πρώτη της φετινή νίκη.

Την Κυριακή το πρωί στις 11:00, ο Άρης φιλοξενεί την Ιωλκό. Ευχάριστη έκπληξη στη σεζόν οι “κιτρινόμαυροι” του Θανάση Βλαχόπουλου, πάνε για την έκτη τους νίκη ώστε να διατηρηθούν ψηλά. Στην προτελευταία θέση οι “ερυθρόλευκοι”, θα αναζητήσουν το θετικό αποτέλεσμα σε αυτό το ματς. Μία ώρα αργότερα, η Σκιάθος δοκιμάζεται στο πλαστικό της Γατζέας κόντρα στην ΑΕ 2002. Δυνατοί οι γηπεδούχοι στο γήπεδό τους, μονόδρομος το τρίποντο για τους νησιώτες ώστε να παραμείνουν στην κορυφή. Το απόγευμα, η Δημητριάς παίζει με την Αγία Παρασκευή. Στους επτά πόντους η ομάδα του Τάκη Βαταμίδη, στους δέκα αυτή του Στέλιου Μαλακασιώτη. Νίκη στα χαρτιά για τον Ηρακλή, ρεπό ο Πανιώνιος σε αυτή την αγωνιστική.

Στο 2ο όμιλο, εντός έδρας παίζουν οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται ψηλά. Το Σάββατο, οι ανεβασμένοι Μυρμιδόνες που προέρχονται από τέσσερις σερί νίκες, φιλοξενούν την ενδέκατη Μακρινίτσα, ενώ αμφίρροπη αναμέτρηση είναι αυτή στον Πτελεό ανάμεσα στον Πρωτεσίλαο και τον Αστέρα που έχουν 11 και 13 βαθμούς αντιστοίχως.

Την Κυριακή, ο ΓΣΑ φιλοξενεί την Αγχίαλο, η Δήμητρα τις Μικροθήβες και ο Αίας τον Αετό, σε αγώνες που οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για το τρίποντο, παρουσιάζονται φαβορί και δεν θέλουν να κάνουν εκτός προγράμματος γκέλα... Επίσης, ο Διαγόρας φιλοξενεί τον Αχιλλέα. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, οι “ασπρόμαυροι” για να ανέβουν βαθμολογικά και οι “γαλάζιοι” για να ξεφύγουν από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ρεπό σε αυτή την αγωνιστική έχει ο Άθλος.