noodles volos banner

Αγχίαλος-Αχιλλέας 2-0

Τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Αγχίαλο, με 2-0 στην έδρα της κόντρα στο μαχητικό Αχιλλέα που πάλεψε και είχε αρκετά καλή εικόνα, κυρίως στο πρώτο μέρος. Το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο. Το 1-0 στο 55ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κολώνη και το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιτσάβα στο 87'. Στη φάση που δόθηκε το φάουλ απ' όπου προήλθε το δεύτερο γκολ, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γαλογαύρος.

Στο πρώτο μέρος, μοιρασμένο το ματς με αρκετές ευκαιρίες. Για την Αγχίαλο, στο 4' σουτ του Στατήρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και χωρίς πίεση, πήρε φάλτσο κι έφυγε άουτ, ενώ στο 15' ο Βέτσικας εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Διαμαντής στην προσπάθειά του να διώξει πήρε ανάποδη κεφαλιά που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης, ο Πατσιαούρας σούταρε πάνω στα πόδια του Στατήρα που ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Πατσιαούρας στο 17' δεν πρόλαβε με προβολή σέντρα-σουτ του Στατήρα, κεφαλιά από καλή θέση του Τσαρδακά μπλόκαρε ο Μακρής, οι Πατσιαούρας με αδύναμο πλασέ και Τσαρδακάς με γυριστό σουτ δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, ενώ καλές φάσεις για γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου, με σουτ σε τετ-α-τετ του Τσακόγια που απέκρουσε ο Μακρής και κεφαλιά του Στατήρα που κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ.
Για τον Αχιλλέα, μακρινό σουτ του Χασιώτη εξουδετέρωσε ο Ρωμανός στο 6', ενώ πέντε λεπτά πιο μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Τσεκούρας εκτέλεσε φάουλ, ο Χασιώτης έκανε κεφαλιά-πάσα και ο Παναγιώτου είχε προβολή πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος που σταμάτησε στο δεξί κάθετο. Επίσης, καλό σουτ του δραστήριου Χασιώτη έφυγε λίγο άουτ στο 18'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Αγχίαλος πατούσε καλύτερα. Στο 50' ο Μπουμπούκης έβαλε την κόντρα στον Στατήρα, ο τελευταίος επωφελήθηκε και σούταρε ξανά για να αποκρούσει με τα πόδια ο Μακρής. Στο 55' έγινε η φάση του πέναλτι. Ο Πατσιαούρας κέρδισε κόντρα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, με τον Γαλογαύρο να κόβει την μπάλα με το χέρι. Καθαρή η παράβαση και ο Κολώνης, εύστοχος από τα έντεκα μέτρα, έκανε το 1-0. Καλή φάση στο 64'. Ο Κολώνης εκτέλεσε συρτά φάουλ που απέκρουσε σε κόρνερ ο Μακρής. Από την εκτέλεση του Βέτσικα, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Στεργίου, πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 76' σουτ του Τσακόγια με καλές προϋποθέσεις από το ημικύκλιο βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ του Αχιλλέα, ενώ στο 85' ο Κολώνης βρέθηκε σε θέση για τετ-α-τετ, τον πρόλαβε όμως πριν σουτάρει ο Διαμαντής. Το 2-0 στο 87' με ωραία εκτέλεση φάουλ του Πιτσάβα, μερικά μόλις εκατοστά εκτός μεγ. περιοχής, που κατέληξε στην αριστερή γωνία.
Η καλύτερη στιγμή για τον Αχιλλέα στο δεύτερο 45λεπτο, καταγράφηκε στο 66' όταν πλασέ του Πίνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

agxax