noodles volos banner

Αγωνιστική των ντέρμπι στην Α' Τοπική

Αγωνιστική των ντέρμπι κορυφής η 17η στην Α' ΕΠΣΘ, καθώς την Κυριακή παίζουν Σκιάθος-ΑΕ Διμηνίου, Θησέας-Σαρακηνός και Δήμητρα-ΓΣ Αλμυρού. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα που έχει τέσσερα παιχνίδια το Σάββατο και επτά την Κυριακή.

Στον 1ο όμιλο, το μεσημέρι της Κυριακής το μεγάλο ματς. Η Σκιάθος υποδέχεται την ΑΕ Διμηνίου. Οι νησιώτες έχουν το απόλυτο των βαθμών στο γήπεδό τους και με νίκη πιάνουν τους αντιπάλους τους στην κορυφή, ενώ κρατούν υπέρ τους το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας μιας και το ματς του α' γύρου είχε λήξει ισόπαλο. Σε περίπτωση νίκης της ΑΕΔ, το σύνολο του Κώστα Παπαστεργίου αποκτάει το πάνω χέρι για τον τίτλο και διαφορά που μπορεί να θεωρηθεί ασφαλείας...

Έχουμε ντέρμπι όμως και ανάμεσα στις ομάδες που ακολουθούν τις προαναφερθείσες στην κατάταξη. Ο τρίτος Θησέας φιλοξενεί τον τέταρτο Σαρακηνό. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους “πράσινους” της Αγριάς ώστε να διατηρηθούν σε τροχιά τίτλου, αδιάφοροι βαθμολογικά οι “ροσονέρι”, διαθέτουν την ομάδα όμως που μπορεί να παίξει ρόλο ρυθμιστή για την υπόθεση της κορυφής.

Τρίτο ντέρμπι στην αγωνιστική για την παραμονή! Η ΑΕ 2002 παίζει στη Γατζέα με την Ιωλκό. Στη 11η θέση με 12 βαθμούς η ΑΕ 2002, έχει κερδίσει από το αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και συμπλήρωσε ένα γύρο χωρίς νίκη. Από την άλλη, η προτελευταία Ιωλκός με 7 πόντους δεν έχει ακόμη σημειώσει νίκη, όμως σε περίπτωση νίκης μπορεί να ελπίζει βάσιμα ότι θα ανατρέψει τα δεδομένα για την παραμονή.

Τα άλλα δύο παιχνίδια είναι ανάμεσα σε συλλόγους που μοιράζονται την ίδια έδρα, το γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος. Το πρωί της Κυριακής παίζουν Πανιώνιος-Μαγνησιακός με τις δύο ομάδες να προέρχονται από σημαντικές νίκες (16 βαθμοί η ομάδα του Σπ. Φώτου, 15 αυτή του Β. Πανόπουλου), ενώ το απόγευμα η Δημητριάς κοντράρεται με τον Ηρακλή Βόλου που τους χωρίζουν δύο πόντοι. Ρεπό σε αυτή αγωνιστική έχει η Αγία Παρασκευή, ενώ νίκη στα χαρτιά παίρνει ο Άρης Μελισσατίκων.

Στο 2ο όμιλο, το σούπερ παιχνίδι είναι αυτό στην Ευξεινούπολη μεταξύ Δήμητρας και ΓΣ Αλμυρού. Οι “πράσινοι” σε περίπτωση νίκης πιάνουν τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία, ενώ οι “κυανόλευκοι” με δική τους νίκη, αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Δήμητρας. Εκτός έδρας αποστολή για το δεύτερο Αίαντα. Παίζει στο Βόλο με τη Μακρινίτσα, που είναι χαμηλά στην κατάταξη αλλά δεν αποτελεί ευκαταφρόνητο αντίπαλο. Οι Μυρμηδόνες έχουν θεωρητικά τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον Πλάτανο κόντρα στον Αχιλλέα, ο Πρωτεσίλαος παίζει στον Αλμυρό με τον Άθλο, ενώ την Κυριακή δύο από τις καλές ομάδες του ομίλου έχουν επικίνδυνες εξόδους: ο Αστέρας στην Κερασιά και ο Διαγόρας στην Αγχίαλο.

Φ.Γ.