noodles volos banner

Ντέρμπι κι αμφίρροπες αναμετρήσεις

Δέκατη τρίτη αγωνιστική αυτό το Σαββατοκύριακο και μένει να δούμε για ποιες ομάδες θα αποδειχθεί γούρικη και για ποιες γρουσούζικη... Στη δεύτερη στροφή του β' γύρου, έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στους δύο ομίλους.

 

Στον 1ο όμιλο, η πρωτοπόρος κι αήττητη ΑΕ Διμηνίου, μετά από δύο σερί εκτός έδρας αγώνες όπου μάζεψε τέσσερις πόντους, επιστρέφει στο γήπεδό της με ματς κόντρα στην επικίνδυνη Σκιάθο που προέρχεται από τρεις σερί νίκες, όλες με σκορ 1-0. Ο Ηρακλής παίζει με τον Πανιώνιο, σε μίνι ντέρμπι της Νέας Ιωνίας, ενώ ο Σαρακηνός έχει δύσκολη αποστολή στο “Κιούπι” κόντρα στον Μαγνησιακό. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου θέλει να διευρύνει το απόλυτο στις εξόδους αφού έως τώρα κέρδισε και τα πέντε παιχνίδια, ενώ αυτή του Βασίλη Πανόπουλου ψάχνει εναγωνίως την πρώτη επιτυχία στο σπίτι της όπου μετά την επιστροφή έχει τρεις ισοπαλίες χωρίς γκολ και μία ήττα.
Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αυτή του Άρη Μελισσατίκων με τον Θησέα καθώς τους χωρίζουν ένας βαθμός, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν καταγράψει τέσσερα εντός έδρας τρίποντα σε έξι ματς, οι “πράσινοι” ως φιλοξενούμενοι τα πηγαίνουν πολύ καλά με έντεκα βαθμούς. Η Αγία Παρασκευή είναι φαβορί για να κερδίσει τον αποδυναμωμένο Πηλέα, ενώ σημαντικός είναι ο αγώνας ΑΕ 2002-Δάφνη στη μάχη της παραμονής, καθώς το σύνολο του Άρη Γιαννούτσου με νέο πρόσωπο τον επιθετικό Αντώνη Τζοβάρα θέλει να κλείσει την ψαλίδα από την προσεχή αντίπαλό του που μετράει έξι αγωνιστικές δίχως νίκη.

Στο 2ο όμιλο, έχουμε γειτονικό ντέρμπι. Ο “απόλυτος” ΓΣ Αλμυρού παίζει στην Ευξεινούπολη κόντρα στη Δήμητρα που προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να πάρει τα πάνω της. Ο Διαγόρας, που χθες κέρδισε στο εξ αναβολής ματς -δέκα νίκες σε δώδεκα ματς-, δεν αναμένεται να έχει εύκολο έργο στο Αχίλλειο κόντρα στο τοπικό σύλλογο που στον πρώτο γύρο τον είχε κερδίσει στο φινάλε, ενώ ο Απόλλων περιμένει στα Κανάλια τον ΑΟ Σκοπέλου. Ο Πρωτεσίλαος παίζει στον Αλμυρό απέναντι στον Άθλο που μπορεί να είναι ουραγός χωρίς νίκη, όμως διαθέτει πιτσιρικάδες που δεν παραδίδουν τα όπλα, ενώ αμφίρροπες χαρακτηρίζονται οι άλλες δύο συναντήσεις. Ντέρμπι στις Μικροθήβες μεταξύ της τοπικής Ένωσης και της Αγχιάλου (15 βαθμοί η ΕΜΑ με τρίποντο στα Κανάλια και ισοπαλία στον Πτελεό προσφάτως, 16 βαθμοί οι “βυσσινοί” με όλα τα αποτελέσματα από τέσσερις φορές), κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Λουκάς Κατσαμπέκης, με τους Μυρμιδόνες να χρειάζονται επειγόντως νίκη για να πάρουν βαθμολογική ανάσα και τον Αίαντα να μην έχει νίκη στις τελευταίες τέσσερις εξόδους.