noodles volos banner

MVP των τελικών ο Γιάννης Κοντοβάς

Δίχως αμφιβολία, εάν υπήρχε MVP (πολυτιμότερος παίκτης) των τελικών της Α' ΕΠΣΘ, ο τίτλος αυτός θα πήγαινε στον Γιάννη Κοντοβά. Δικαιωματικά καθώς αν και αριστερός μπακ, πέτυχε και τα δύο γκολ του Ηρακλή Βόλου στους αγώνες με τον ΓΣ Αλμυρού!

Στα 24 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας που αγωνίστηκε, μέτρησε ένα γκολ. Και στους δύο τελικούς, είχε δύο. Ήταν ο ...παράγοντας που έκρινε τον τίτλο. Πρώτα έδωσε προβάδισμα στους “κυανόλευκους” με την ωραία εκτέλεση φάουλ στο Βασδέκειο που χάρισε τη νίκη στον Ηρακλή και λίγες ημέρες μετά, “κλείδωσε” τον τίτλο όταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου στον Αλμυρό, σκόραρε. Έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Τσελεπή που του έδωσε την ασίστ και με ψύχραιμο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Για τα δύο γκολ του, τους τελικούς, την πορεία του Ηρακλή και τα μπαράζ ανόδου, ο 35χρονος αμυντικός -εγνωσμένης αξίας με σταθερά πολύ καλή παρουσία- μίλησε στο magnesiasports.

Ερωτηθείς για τα τέρματα, σχολίασε: “Σίγουρα δεν περίμενα ότι θα σκοράρω και στα δύο παιχνίδια, ήταν όμως ένα πολύ όμορφο συναίσθημα καθώς τα γκολ σημειώθηκαν σε δύο σημαντικά παιχνίδια. Παίζω για την ομάδα και είμαι χαρούμενος που βοήθησα με τον τρόπο μου να πάρουμε τον τίτλο. Η προσπάθεια όμως ήταν ομαδική και δεν έγινε μόνο σε αυτά τα δύο παιχνίδια, αλλά ξεκίνησε από τον Ιούλιο, την πρώτη ημέρα που μαζευτήκαμε. Το κλίμα στο σύλλογο είναι εξαιρετικό, η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε, είναι εκεί για να μας βοηθήσει. Απαρτίζεται από άτομα που αγαπούν την ομάδα και προσφέρουν αφιλοκερδώς πολλά χρόνια στον Ηρακλή, το ίδιο και ο προπονητής που έχει συνεχή παρουσία στο σύλλογο”.
Σχετικά με την κατάκτηση του τίτλου, ανέφερε: “Από την αρχή είχαμε θέσει ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών μας. Δεν θα έλεγα ότι ο τίτλος ήταν αυτοσκοπός του Ηρακλή κι αυτό δεν μας γέμισε άγχος. Θεωρώ ότι είχαμε την πιο σταθερή ομάδα. Δεν χάσαμε ούτε ένα βαθμό στο γήπεδό μας, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Δίκαια βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο και παίξαμε στο διπλό τελικό. Τώρα για τα δύο ματς με τον Αλμυρό, κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Στο πρώτο παιχνίδι, είχαμε καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και δεύτερη φορά, στον Αλμυρό διαχειριστήκαμε πολύ καλά το ματς και τις συνθήκες του. Αποφύγαμε την πίεση των πρώτων λεπτών, κλείσαμε καλά τους χώρους προς τα καρέ μας και σκοράροντας σε ένα σημείο που έληγε το ημίχρονο, φέραμε τον τελικό έτσι όπως θέλαμε. Με την ευκαιρία θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη μεγάλη επιτυχία, αλλά και στον αντίπαλο, τον Αλμυρό που είχε την εμπειρία των περσινών τελικών κι έδειξε πως ήταν πολύ ανταγωνιστικός, πολύ δύσκολος αντίπαλος”.
Τέλος, για το μίνι πρωτάθλημα που αρχίζει στις 15 Μαΐου για την άνοδο στη Γ' Εθνική, τόνισε: “Έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Από την εμπειρία που έχω δύο σεζόν με τον Πύρασο, μπορώ να πω ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν με 25% πιθανότητες. Δεν υπάρχουν φαβορί, στον αγωνιστικό χώρο θα φανούν οι πιο δυνατές ομάδες. Το κίνητρο είναι μεγαλύτερο τη φετινή σεζόν καθώς θα ανέβουν δύο. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, χωρίς άγχος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".