noodles volos banner

Έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη ο Διαγόρας

Εξαιρετική ήταν η σεζόν για τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, καθώς από το ξεκίνημα έως το τέλος του πρωταθλήματος, παρέμεινε σταθερά στη 2η θέση του 2ου ομίλου. Ο Μιχάλης Βαγγόπουλος έβαλε πέρυσι τις βάσεις για την αξιόλογη ομάδα και φέτος την είδε να κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ενώ ως γνωστόν, έχει συμφωνηθεί με τη διοίκηση η παραμονή του στο σύλλογο για την επόμενη περίοδο.

Αυτό που χαρακτήρισε τον Διαγόρα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2015-16 ήταν η ουσία και η αμυντική συνέπεια. Μάζεψε 47 βαθμούς έχοντας σκοράρει μόνο 28 γκολ, τα λιγότερα από τις ομάδες της πρώτης εξάδας. Αμυντικά όμως ήταν εξαιρετικός με 14 τέρματα στο παθητικό. Για του λόγου το αληθές να αναφέρουμε πως κέρδισε επτά ματς με σκορ 1-0. Συνολικός απολογισμός 14 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες. Στον πρώτο γύρο είχε δέκα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα με τέρματα 12 υπέρ και 5 κατά, στο δεύτερο γύρο τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, με τέρματα 16 υπέρ και 9 κατά.

Ο Μιχάλης Βαγγόπουλος, που διανύει τη δεύτερη θητεία του στο Στεφανοβίκειο, κάνει τον απολογισμό μιλώντας στο magnesiasports. “Ήταν μια σεζόν πολύ πετυχημένη, γράψαμε ιστορία με την 2η θέση στον όμιλο αλλά και την παρουσία μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου ήμασταν η μοναδική ομάδα από την Α' Τοπική που συμμετείχαμε. Δημιουργήσαμε μια ανταγωνιστική ομάδα αν και πρέπει να σημειώσω πως η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος μάς δημιούργησε προβλήματα στο ρόστερ διότι χάσαμε παίκτες με τους οποίους είχαμε συμφωνήσει αλλά δεν μπορούσαν να περιμένουν. Η πορεία μας ήταν εντυπωσιακή, ειδικά στον πρώτο γύρο που ξεκινήσαμε με ισοπαλία, είχαμε μια ήττα από τον Αλμυρό αλλά κερδίσαμε όλα τα άλλα παιχνίδια” ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συμπλήρωσε: “Ο Διαγόρας στηρίχθηκε στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία όλης της ομάδας. Στην επίθεση δεν τα καταφέραμε τόσο καλά όσα θα θέλαμε για διάφορους λόγους. Τα συγχαρητήρια ανήκουν στους παίκτες που έδωσαν παραπάνω από τις δυνατότητές τους και στη διοίκηση που ήταν σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα, κοντά μας και έλυνε οποιοδήποτε πρόβλημα προέκυπτε”. 
Ερωτηθείς για το εάν περίμενε την πορεία αυτή, ήταν σαφής: “Από το ξεκίνημα της σεζόν, είχα πει στους παίκτες ότι εφόσον δουλέψουμε καλά, η πορεία μας θα είναι αυτή. Το πίστεψαν και δικαιώθηκαν με τα αποτελέσματα. Το πιστεύαμε. Η ομάδα είχε κορμό από τα προηγούμενα χρόνια, καλό κλίμα, αξιόλογους παίκτες, ήμασταν δεμένοι σαν σύνολο”.
Σχετικά με κάποιες στιγμές που ξεχώρισε, επισήμανε: “Θα έλεγα ότι θα θυμάμαι πάντα το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Αλμυρό γιατί η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, η ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας καταπληκτική. Τόσο κόσμο στο τοπικό είχαν μόνο οι τελικοί της Α' Κατηγορίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί κάναμε πορεία πρωταθλητισμού, δικαίως βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση αν και στο τέλος χαλαρώσαμε κάπως και μειώθηκε η διαφορά που είχαμε πάρει και σε κάποια στιγμή της σεζόν ήταν διψήφια από την τρίτη θέση. Στα άσχημα, σίγουρα ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Καπούλα σε φιλικό αγώνα στις αρχές του έτους αλλά ο νεαρός παίκτης είναι δυνατός και θα τον ξεπεράσει”.
Για πρωτάθλημα, επισήμανε πως ο Αλμυρός ξέφυγε νωρίς λόγω της ποιότητας που είχε σαν ομάδα και πως ο 2ος όμιλος ήταν πολύ ανταγωνιστικός διότι έπεφταν οι μισές ομάδες. 
Τέλος, σχετικά με τη νέα περίοδο καθώς έχει ήδη ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Διαγόρα, ο Μιχάλης Βαγγόπουλος σχολίασε: “Ανέβηκε αρκετά ο πήχης, είμαι αισιόδοξος πως τα καλύτερα έρχονται για τον Διαγόρα. Πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα, καθώς με έναν όμιλο θα αλλάξει όλη η φιλοσοφία της ομάδας. Συμφωνήσαμε με τη διοίκηση πως το ρόστερ θα ενισχυθεί ώστε να έχουμε ακόμη καλύτερη πορεία. Ο Διαγόρας αποπνέει υγεία. Το γήπεδό μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τώρα ετοιμάζεται και δεύτερο γήπεδο όπου θα μπορούμε να παίξουμε αγώνες, μια πολυτέλεια που δεν έχει καμία άλλη ομάδα, ενώ ο σύλλογος έχει στην ακαδημία του τους παίκτες της επόμενης γενιάς. Οι συνθήκες δουλειάς στο Στεφανοβίκειο είναι άριστες, η διοίκηση προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι αξίζει ο Διαγόρας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό πρωτάθλημα”.

Φ.Γ.

diastas

Last modified onWednesday, 25 May 2016 10:50