noodles volos banner

Ξεχώρισε ο Φουρκιώτης με 19 συμμετοχές-4 γκολ τη φετινή σεζόν

Ένας από τους νεαρούς παίκτες που πήραν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α' Τοπικής που ολοκληρώθηκε ήταν ο Μάριος Φουρκιώτης, ο οποίος ξεκίνησε τη σεζόν στην ΑΕ Διμηνίου και την τελείωσε στον Σαρακηνό. Σε δύο ανταγωνιστικές ομάδες που διεκδίκησαν την κορυφή του 1ου ομίλου (δεύτερη και τρίτη θέση αντιστοίχως), ο Φουρκιώτης αγωνίστηκε πολύ και μάλιστα σκόραρε τρία γκολ, συν ένα σε αγώνα Κυπέλλου. Καθόλου άσχημα για έναν 15χρονο που έπαιξε για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα ανδρών της ΕΠΣΘ.

Με την κιτρινόμαυρη φανέλα της ΑΕΔ, είχε 306 λεπτά συμμετοχής, ξεκινώντας σε δύο αγώνες βασικός. Έπαιξε 20 λεπτά στην πρεμιέρα με τον Θησέα, ένα ημίχρονο στη Σκιάθο, ένα τέταρτο στον αγώνα με την Δάφνη, μία ώρα με τον Πανιώνιο, σε ολόκληρο το ματς κόντρα στην ΑΕ 2002, μισή ώρα στην έξοδο απέναντι στον Άρη και ένα ημίχρονο με τον Πηλέα. Σκόραρε μία φορά στον αγώνα με το σύλλογο των Καλών Νερών. Στο Κύπελλο, είχε συνολικά 80 λεπτά σε τρία ματς και βρήκε δίχτυα στην πρόκριση της ΑΕΔ επί της Δήμητρας. Τον Ιανουάριο άλλαξε ομάδα και πήρε μεταγραφή για τον Σαρακηνό. Με τους “ροσονέρι” κατέγραψε 374 λεπτά στην Α' Κατηγορία. Στα δέκα ματς, μόνο στο δεύτερο δεν αγωνίστηκε. Σε όλα τα άλλα πήρε χρόνο και στα δύο τελευταία, έβγαλε όλο το 90άλεπτο. Το παιχνίδι που θα θυμάται ...για μια ζωή ήταν αυτό στο ΕΑΚ με τον Θησέα. Με το σκορ στο 1-1 σε μια δύσκολη έξοδο, μπήκε αλλαγή στο 70ό λεπτό και χάρισε τη νίκη στον Σαρακηνό με δύο κεφαλιές! 
Αγωνίζεται στην επίθεση και είχε την ευκαιρία φέτος να είναι συμπαίκτης με δύο σπουδαίους επιθετικούς, τον Δημήτρη Ζιώγα και τον Τζόναθαν Βαΐτση από τους οποίος σίγουρα έμαθε πολλά, όπως και από τον Κώστα Παπαστεργίου, τον προπονητή που τον εμπιστεύτηκε από την αρχή (και τον είχε και στις δύο ομάδες). Μάλιστα, ενώ ο Φουρκιώτης είναι σέντερ φορ -θέση στην οποία παίζει στη μικτή-, χρησιμοποιήθηκε τόσο στα πλάγια της επιθετικής τριπλέτας αλλά και σε ρόλο κρυφού κυνηγού. Το σημαντικότερο είναι πως πριν ακόμη συμπληρώσει τα 15 του χρόνια, είχε μια χρονιά με 19 συμμετοχές και 4 γκολ σε πρωτάθλημα-κύπελλο με ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικούς στόχους, αποκόμισε σημαντικές παραστάσεις και οφείλει συνεχίζοντας την δουλειά, να έχει την ανάλογη και ακόμη καλύτερη συνέχεια για να αξιοποιήσει το ταλέντο του.